2024.03.29, Péntek
Agrárfejlesztéssel rajtol el Bátaszék új ipari parkja
illusztráció (raktar.info)

Agrárfejlesztéssel rajtol el Bátaszék új ipari parkja

MTI

2017.07.07. 12:56 - Antal Zsófia

A kajszi- és őszibarack termesztőket segíti az elsőként felépülő 2000 négyzetméteres mezőgazdasági központ, de már három további vállalkozás is jelezte betelepülési szándékát.

Hirdetés

Agrárlogisztikai központ épül Bátaszéken - közölte Bozsolik Róbert, a Tolna megyei város független polgármestere. Egy a város tulajdonában lévő, 12 hektáros, ipari parknak szánt területből 6,2 hektárt 267 millió forintos beruházással közművesítenek, itt épül fel 550 millió forintból 2018 végéig a mezőgazdasági létesítmény. A kétlépcsős beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program több mint 800 millió forintos támogatásával valósul meg.

A 2000 négyzetméteres agrárlogisztikai központban hűtőház, csomagolóüzem, raktár, irodák kapnak helyet. A 6200 lakosú város környékén elsősorban kajszi- és őszibarack-ültetvények vannak; a projektleírás szerint a jelenleg 150-200 hektárnyi gyümölcskultúra területe a következő években 300-400 hektárra nőhet. A logisztikai központ, amely 10-15 munkahelyet teremt, segíti a termelőket abban, hogy magasabb áron értékesítsék termékeiket – jegyezte meg a város vezetője.

A kialakítandó iparterületre az agrárlogisztikai központon kívül eddig egy szállítmányozási és egy építőipari vállalkozás jelezte betelepülési szándékát, valamint egy bátaszéki magánbefektetői csoport biogombatermesztő üzemet tervez létesíteni.

Mi épül?logisztikai központipari parkTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Bátaszék

Hírlevél

Hirdetés