2024.04.19, Péntek
Járműipari óriásfejlesztés indult el Nyíregyházán
hubner-group.com

Járműipari óriásfejlesztés indult el Nyíregyházán

MTI

2017.07.27. 13:17 - Antal Zsófia

8500 négyzetméteres csarnokkal és új technológiával bővít a német Hübner-H, a 3,4 milliárdos fejlesztés révén 125 új munkahelyet is hoznak Szabolcs megye székhelyére.

Hirdetés

A német tulajdonú Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. mintegy 3,4 milliárd forintos beruházással bővíti a nyíregyházi járműipari gyártóüzemét. Ezzel 125 új munkahelyet teremt, amiből hatvanat már betöltöttek.

A vállalat tájékoztatása szerint a gyár fejlesztése 2016 augusztusában kezdődött, és várhatóan 2023 végén fejeződik be. A projekt keretében 8500 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot építenek, a 3,4 milliárdból 1,8 milliárd forintot világszínvonalú technológiát képviselő gépekre költenek, továbbá korszerű informatikai hátteret alakítanak ki.

Ingo Heerdt, a Hübner-H Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az 1997-ben alapított magyarországi vállalat 650 munkatársat foglalkoztat, és termelésének 99 százalékát külföldön értékesíti. A fejlesztésnek köszönhetően javul a gyártástechnológia minősége és a termelékenység, megszilárdítják a 70-80 százalékos piaci részesedésüket a világ járműipari harmonika – például a közúti és vasúti csuklóharmonikák – gyártásában.

 

A fejlesztés negyedét kormánytámogatásból fedezik

A fejlesztéshez a magyar kormány 844 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad egyedi kormánydöntés alapján - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten. Elmondta, hogy a Hübner vállalatcsoport régi hagyományokkal rendelkezik a tömegközlekedési eszközök gyártásában: az 1946-ban alapított vállalat nevéhez olyan jelentős munkák fűződnek, mint például a Franciaország és Nagy-Britannia között lévő csatornaalagútban az autókat szállító vonatok gumicsatlakozásainak gyártása.

fotó: MTI

Szijjártó Péter azt is hangsúlyozta, idén az első félévben 47 új magyarországi befektetésről állapodtak meg a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével a tavalyi egész évi, rekordot jelentő 71 projekttel szemben.

A hetven éves múlttal rendelkező német családi vállalkozás 2500 alkalmazottat foglalkoztat leányvállalatain keresztül, érdekeltségeik vannak Németországon kívül Brazíliában, az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában, Malajziában, Indiában, Európa számos országában, például Magyarországon kívül Olaszországban, Franciaországban, Svédországban, Oroszországban.

munkahelyekMi épül?Nyíregyházacsarnoképítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés