2024.03.28, Csütörtök
Kecskemétre helyezte európai központját a japán tésztagyártó
MTI

Kecskemétre helyezte európai központját a japán tésztagyártó

MTI

2017.07.07. 11:02 - Antal Zsófia

A Nissin Foods több mint 10 milliárd forintos beruházásban bővítette 2004-ben létrehozott gyárát, a növekvő európai piacot hazánkból szolgálja ki.

Hirdetés

33 millió euróból (mintegy 10,2 milliárd forint) bővítette kecskeméti gyárát a japán Nissin Foods Kft. A vállalatcsoport, amely a világ első számú poharas instant tészta forgalmazója, 2004-ben jelent meg Magyarországon, amikor európai gyáregységét Hollandiából Kecskemétre helyezte át. Az üzem mostani bővítése után a cég innen látja majd el egész európai piacát.

Koki Ando, a Nissin Foods Holding Co. Ltd. vezérigazgatója a csütörtöki avatón elmondta: növekedésre számítanak az európai piacon, ezért döntöttek egy nagyobb, modernebb gyár építése mellett. „A magyarországi gyár globális jelenlétünk fontos eleme, hiszen Kecskemét az európai működésünk új központja. A gyáregység bővítése pedig bizonyítja, hogy vállalatunk képes kiszolgálni a magas minőségű, egészséges ételek iránt egyre növekvő igényt.”

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere elmondása szerint az új gyár 200 munkahelyet teremt.

A gyáravatóra kiadott közlemény szerint a Nissin Foods (U.S.A) Co., Inc. 1970-es megalapítása óta az instant tészták gyártója, napjainkban a vállalatcsoport piacvezető az instant élelmiszerek piacán. A Nissin 36 gyárat működtet a világ 19 országában, 11.710 munkatársat alkalmaz. Termékei több mint 80 országban kaphatók. A cég nettó árbevétele a 2017. március 31-én végződő pénzügyi évben elérte a 495,7 milliárd jent (4,1 milliárd euró), a bevétel 15 százalékkal bővült két év alatt.

Mi épül?Kecskemétélelmiszeriparüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés