2024.04.18, Csütörtök
Sportközpont épül a teljesen átalakuló mosonmagyaróvári Wittman-parkban
mapio.net

Sportközpont épül a teljesen átalakuló mosonmagyaróvári Wittman-parkban

MTI

2017.07.08. 11:55 - Antal Zsófia

Az MTE 1904 beruházásában készülő létesítmény mellett jövőre az úthálózat is megújul, később pedig egy edzőcsarnok is létrejöhet.

Hirdetés

Egymilliárd forintos infrastrukturális fejlesztést valósít meg a mosonmagyaróvári Wittman-parkban az Első Mosonmagyaróvári Torna Egylet 1904 (MTE 1904). A fejlesztés önrészét, 262,2 millió forintot a kormány biztosítja, a fennmaradó részt társasági adóból gyűjtik össze - tájékoztatott az egylet pénteken.

A beruházás legnagyobb elemeként tavasszal megkezdődik egy sport- és rekreációs központ építése, kezelőkkel és harmincöt szobával, mintegy ezerkétszáz négyzetméter alapterületen. Megújul a park úthálózata, a jelenlegiek helyén szilárd burkolatú utakat építenek, egy szakaszon járdát és kerékpárutat, valamint parkolóhelyeket alakítanak ki. A további tervek között szerepel egy csarnok felépítése is a sportpálya mellett, amely egész évben alkalmas lesz az edzések megtartására, elsősorban az utánpótlás-nevelésben.

Az MTE 1904-nek három szakágban - labdarúgás, kosárlabda és asztalitenisz - mintegy 550 sportolója van. Legutóbbi beruházásuk a 2,05 milliárd forintból megvalósult UFM Aréna volt, amelyet idén februárban adtak át.

Mi épül?útfelújítássportberuházásokMosonmagyaróvár

Hírlevél

Hirdetés