2024.04.19, Péntek
Új munkahelyi óvodával segítik a nyíregyházi kórház dolgozóit
MTI

Új munkahelyi óvodával segítik a nyíregyházi kórház dolgozóit

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.07.05. 10:37 - Antal Zsófia

Év végére elkészül a 75 gyermeket befogadni képes modern létesítmény, amelyben sószoba és tornaszoba is helyet kap.

Hirdetés

320 millió forintból munkahelyi óvoda épül a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház területén. A 75 férőhelyes új óvodát, mely a tervek szerint idén decemberre készül el, a helyi Közmű Generál Kft. kivitelezi. Benne a csoportszobák, játszóudvarok és kiszolgáló létesítmények mellett helyet kap:

  • tornaszoba és sószoba,
  • logopédiai foglalkoztató szoba,
  • sportszertár,
  • a mozgáskorlátozottak számára akadálymentes bejárat és mosdó,
  • emellett rendezik az intézmény körül lévő zöldterületet is.

Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója az óvoda keddi alapkőletételén azt mondta, nagy igény volt a gyógyintézmény dolgozói részéről erre a fejlesztésre, amelyet a város közgyűlésének tagjai is pártállástól függetlenül egyhangúlag támogattak.

 

Adorján Gusztáv kórházigazgató, Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Vinnai Győző országgyűlési képviselő, Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár és Ulrich Attila alpolgármester (b-j) elhelyezik az óvoda alapkövét. (fotó: MTI)

Az óvoda megépítéséhez a Belügyminisztérium csaknem 143 millió forinttal járult hozzá, az önkormányzat 105 millió forintos támogatása mellett a fennmaradó összeget a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyertes pályázatából fedezik. Az önkormányzat egy újabb pályázat segítségével rendezné az óvoda külső környezetét, illetve külső eszközöket vásárolna.

kórházfejlesztésMi épül?építőipari cégekNyíregyházaTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)óvodafejlesztés

Hírlevél

Hirdetés