2024.04.19, Péntek
Élménypark épül Kiskunhalason
turizmus.com

Élménypark épül Kiskunhalason

turizmus.com, halasinfo.hu

2017.08.10. 09:49 - Szabó Ákos

A Bács-Kiskun megyei város a fürdő szomszédságában, 877 millió forintos EU-támogatásból alakít ki aktív zöldövezetet. Infrastrukturális beruházásokat is terveznek, és tovább pályáznak a gyógyfürdő fejlesztésére.

Hirdetés

Komplex turisztikai fejlesztés valósul meg a kiskunhalasi Csetényi parkban, miután a város megkapta a gyógyhely minősítést és így indulhatott az Európai Unió 2015-ben meghírdetett fejlesztési pályázatán. A város négy másik településsel együtt mintegy 4,5 milliárd forintos forrást kapott meg, ebből Kiskunhalason 877 millió forintot költenek el.

A beruházás keretében felújítják a halasi gyógyfürdő mellett fekvő Csetényi parkot. Az új rekreációs és élményközpontban többek között kialakítanak

  • kalandparkot
  • csónakázótavat
  • látogatóközpontot
  • kültéri fitneszparkot
  • éttermet
  • és futópályát.

A projekt második fő eleme a vonzó városkép kialakítása, a harmadik pedig az infrastrukturális fejlesztés. Kibővítik a fürdő és a kórház parkolóit, információs táblákat helyeznek el a Semmelweis téren és ebből forrásból jön létre a sporthírességek fala is a Bundzsák Dezső Sportközpontban – közölte a Bács-Kiskun megyei önkormányzat.

Labirintus a tervezett élményparkban (turizmus.com)

 

A gyógyfürdő vonzerejével fejlesztik a turizmust

A pályázat szellemisége arról szól, hogy a fürdő melletti attrakciókkal és szórakozási lehetőségekkel támogassa a Kiskunhalas turisztikai és sportlehetőségeit – derül ki a nyilatkozatokból. A munka néhány hónapon belül megkezdődhet, a tervek szerint jövő nyáron adják át az új élményparkot.

Az önkormányzat a termálfürdő közvetlen fejlesztésére is benyújtott egy tervezetet a kormány felé, amiről várhatóan ősszel hoznak döntést. Ezzel teljesen újjáéledhet a helyi fürdő és a városba érkező turisták száma is tovább növekedhet.

Mi épül?gyógyfürdőkKiskunhalasturizmus

Hírlevél

Hirdetés