2024.04.20, Szombat
Kétmilliárdos beruházással bővíti autóipari gyárát Nyíregyházán az Eissmann
nyiregyhaza.hu

Kétmilliárdos beruházással bővíti autóipari gyárát Nyíregyházán az Eissmann

mti

2017.08.20. 10:00 - Szabó Ákos

Mintegy 16 ezer négyzetméteres új gyártóegységet épít nyíregyházi üzeméhez a német Eissmann, kétszáz új alkalmazottat vesznek fel.

Hirdetés

A tervek szerint 6-6,5 millió eurót (1,8-2 milliárd forintot) fordít nyíregyházi telephelyének bővítésére az autóalkatrészeket fejlesztő és gyártó Eissmann Automotive Hungaria Kft. Nyíregyházán – mondta el Böszörményi Attila, a német tulajdonú cég ügyvezetője pénteken.

A munkálatok várhatóan 2018-ban megkezdődhetnek, az építkezéshez szükséges területet már megvásárolták. A meglevő 16 ezer négyzetméteres gyártócsarokhoz hasonló méretű új üzemegységet építenek, a projekt első fázisában egyharmadával bővítik a gyárat. A fejlesztés befejeztével a vállalat 200 új munkahelyre vesz fel alkalmazottakat, összesen 1100-ra növelve dolgozói számát.

Nyíregyházán szintén járműipari beruházásba kezd a Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft., a másik német nagyvállalat nemrég jelentette be, hogy 3,4 milliárd forintból fejleszti gyárát a szabolcsi megyeszékhelyen.

 

Luxusautókhoz gyártanak alkatrészeket az új létesítményben

Az Eissmann 20 éve van jelen Magyarországon, a jelenlegi nyíregyházi gyártócsarnokot körülbelül 1,5 milliárd forintból építették fel 2011-ben. A cég fő tevékenysége a járműipari kezelőelemek gyártása, a nyíregyházi üzemben a prémium kategóriás autókhoz készülnek többek között automata és manuális váltógombok, kézifékmarkolatok, kézifék- és váltómandzsetták.

A vállalat közvetlenül szállít alkatrészeket a Volkswagennek, a Daimlernek, az Audinak, a Bentley-nek, a BMW-nek, a Mininek és a SEAT-nak, más autógyártóknak rendszerbeszállítókon keresztül juttatják el termékeiket. Az Eissmann-csoport világszerte 13 gyárat üzemeltet, a nyilvánosan elérhető adatok szerint a magyarországi leányvállalat 2016-ban 21,5 milliárd forintos nettó árbevételt és 1,6 milliárd forint adózott eredményt ért el.

munkahelyekMi épül?Nyíregyházaautóiparüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés