2024.04.25, Csütörtök
Mohács új városrészt fejleszt a Duna-part lepusztult épületeiből
látványterv: dombaiterv.hu

Mohács új városrészt fejleszt a Duna-part lepusztult épületeiből

bama.hu

2017.08.04. 11:36 - Hegedűs Gergely

A barnamezős beruházásban rendezvényterem, üzletek, lakások, játszó- és rendezvénytér jön létre.

Hirdetés

Mohács sikeresen pályázott a selyemgyár területén tervezett átfogó területfejlesztéssel, így rekreációs és lakhatási céllal újulhat meg a korábbi ipari övezet. A bama.hu híréből kiderül, a barnamezős beruházásban lakások, játszóterek, sport- és szórakoztató célú létesítmények épülhetnek több mint egymilliárd forintból.

A lap szerint az utóbbi évek legnagyobb beruházására készülhet az önkormányzat. A Duna-parton éktelenkedő, jórészt lepusztult gyárépületek helyén, illetve azok átalakításával egy teljesen új negyedet alakítanak ki. A beruházás előkészítéseként az önkormányzat tavaly 90 forintért megvásárolta az egykori Selyemgyár és a Temaforg ingatlanait.


Két ütemben születik újjá a Duna-part

A korábban ismertetett tervek szerint a Selyemgyár főépületének emeletén méretei és adottságai miatt exkluzív rendezvénytermet alakítanak ki, ahol bálokat, lakodalmakat, konferenciákat tarthatnak majd. Az alsó szinten üzlethelyiségek kaphatnak helyet, ezekben helyi népművészeti tárgyakat, termékeket kínálhatnak, és a turisták kiszolgálását, tájékoztatását segítő irodák is nyílnak. Az udvaron koncertek, egyéb rendezvények megtartására alkalmas színpadot emelnek, a terület másik felén játszótereket építenek.

A beruházás második ütemében az egykori Temaforg épületegyüttesének alsó szintjén lakásokat alakítanak ki, míg az emeletre fallabdapálya és fitneszterem kerül.

A munkálatok a bama.hu szerint a közbeszerzési eljárások után, legkorábban tavasszal kezdődhetnek.

Mi épül?barnamezős beruházásokMohács

Hírlevél

Hirdetés