2024.03.28, Csütörtök
Pláza épülhet a Bosnyák téren
mundocenter.hu

Pláza épülhet a Bosnyák téren

epiteszforum.hu, mundocenter.hu

2017.08.01. 10:24 - Szabó Ákos

Tíz éve tervezik a Mundo Centert a fővárosi XIV. kerületben. A 35 ezer négyzetméteres alapterületű szórakoztató- és szolgáltatóközpont kivitelezése néhány hónapon belül megkezdődhet.

Hirdetés

A Csömöri út, a Rákospatak utca és a Bosnyák utca által körbevett területen kezdődhet el az építkezés a lengyel központú Echo Investment Hungary Kft. megbízásából. A hányatott sorsú projekt korábban úgy tűnt, hogy végleg meghiúsul, de a vállalat sajtóközleménye alapján a következő hónapokban mégis elindulnak az előmunkálatok. Lapunk a zuglói önkormányzattól úgy értesült, hogy a befektető érvényes építési engedéllyel és szerződéssel rendelkezik.

 

Természetes fénnyel megvilágított terek

A Zuglóban épülő Mundo Center alapterülete a tervek szerint 35 ezer négyzetméter lesz. A háromszintes központ világos lesz, a napfény egy üvegtetőn keresztül átvilágítja majd a nyitott tereket. A plázában az üzletek és a gyorséttermek mellett szórakoztatóközpontot is kialakítanak multiplex mozival. Legkevesebb 1700 férőhelyes parkolót alakítanak ki.

A központ terveit Bánáti + Hartvig Építész Stúdióval a Studio Quadra Varsó készítette.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy elkezdődhetnek az előkészítő munkálatok a Mundo telken. Vállalatunk ugyanakkor bízik benne, hogy az építkezés későbbi ütemét helyi partner vagy partnerek bevonásával fejezhetjük be, amivel kapcsolatban már folynak a tárgyalások” – mondta el Piotr Belka, az Echo Investment befektetési igazgatója.

Mi épül?Zuglóbevásárlóközpontmozi

Hírlevél

Hirdetés