2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Ujjáépül a Mátészalka városképét egykor meghatározó lakótorony
szatmarimuzeum.hu (illusztráció)

Ujjáépül a Mátészalka városképét egykor meghatározó lakótorony

kolcseytv.hu

2017.08.18. 10:25 - Szabó Ákos

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban 720 millió forintot fektetnek be turisztikai beruházásokba: többek között kéttermes mozit és új Tony Curtis témájú kávézót építenek uniós támogatásból.

Hirdetés

Mátészalkán gyulladt fel először az elektromos közvilágítás a mai Magyarország területén, 1888-ban, a Schwartz család Kossuth utca házát villamosították és az utcát is. Most 720 millió forintot fektet be a város a turisztikába egy európai uniós támogatás keretében, ennek során felújítják a házat és technikatörténeti kiállítást alakítanak ki benne – mondta el Dr. Hanusi Péter polgármester. Felépítik az épülethez kapcsolódó lakótornyot is, amely korábban tűzvészben pusztult el, és fényinstallációt szerelnek fel rá.

A Szabocs-Szatmár-Bereg megyei városban Tony Curtis tematikájú kávézót is kialakítanak az egykori színész relikviáival, a ugyanis magyar származású Curtis szülei Mátészalkán éltek. Ezen felül felújítják a Kossuth utcát és megépítenek egy körforgalmat is, illetve kialakítanak egy filmtörténeti tárlatot és elkészül egy modern kéttermes miniplex mozi is.

Mi épül?turizmusMátészalka

Hírlevél

Hirdetés