2024.04.19, Péntek
Smart campusszá vált a BGE belvárosi épülete
MTI

Smart campusszá vált a BGE belvárosi épülete

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.08.30. 13:37 - Antal Zsófia

Tabletek, távirányítók, mozgásérzékelők és a legújabb számítógépek teszik modernné a közel 700 millió forintból megújult egyetemi egységet.

Hirdetés

Átadták a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) új campusát a VIII. kerületi Berzsenyi Dániel utcában szerdán. Az 1500 négyzetméteres oktatói térrel rendelkező, 450 ember befogadására alkalmas épület 694 millió forintból újult meg a Pesti Építő és Faipari Zrt. kivitelezésében. A felújítás költségeit az egyetem teremtette elő.

Az új campus ad helyet a BGE vállalkozásfejlesztési mesterképzésének, a Pénzügyi és Számviteli Karon működő, hallgatói vállalkozásokat ösztönző Team Academy képzésnek, az egyetem kiemelt fontosságú felnőttképzéseinek, valamint az egyetem első kiválósági központjának, a Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központnak is.

Dietz Ferenc, a BGE kancellárja közölte: a most átadott smart campuson távirányítós projektorok, a teremfoglaltságot jelző tabletek és a legmodernebb számítógépek segítik a képzést. A fenntarthatóság érdekében a közösségi helyiségekben mozgásérzékelős világítás van, a termekbe csak kártyával lehet bemenni, és amikor senki sincs bent, minden elektromos készülék automatikusan kikapcsol.

fotó: MTI

 

Az épület egykor kovácsműhelynek adott otthont

A kancellár azt is felidézte, hogy a Berzsenyi utcai épületben 1872-ben Jungfer Gyula díszműkovács nyitotta meg kora egyik legszínvonalasabb műhelyét, amelyben néhány év elteltével már 150 ember dolgozott. A BGE ma ugyanazokkal a feladatokkal küzd, mint annak idején Jungfer Gyula: a változó piaci kihívásokra akar gyors, hatékony és jó válaszokat adni. A most egyetemre járó generáció rendkívül tudatos, és élményközpontú, gyors, interaktív tudást akar, amelyet azonnal be tud építeni mindennapjaiba - fogalmazott.

Heidrich Balázs, a BGE rektora elmondta: a BGE-nek hagyományosan profilja a vállalkozások fejlesztése, sok nemzetközi és magyar projektben vett részt. Az intézmény új stratégiai célja - és ezt az új épület is megtestesíti - hogy vállalkozóbarát és társadalmilag felelős egyetem legyen.

Mi épül?építőipari cégeképületfelújításoktatási beruházásPesti Építő Zrt.

Hírlevél

Hirdetés