2024.03.28, Csütörtök
Tizenkét szintes, légies épületet emelnek Budapest szívében
szervita.com

Tizenkét szintes, légies épületet emelnek Budapest szívében

Mai Belváros, horizondevelopment.hu, szervita.com

2017.08.11. 10:53 - Antal Zsófia

Az irodákat, kereskedelmi egységeket és lakásokat is magába foglaló Szervita Square Building 2019 második negyedévére készül el, jelenleg a korábban ott lévő parkolóház bontása zajlik.

Hirdetés

Javában zajlik az ötödik kerületi Szervita téren a parkolóház bontása, amelynek helyére egy modern luxuslakásoknak, irodáknak és üzlethelyiségeknek helyet adó épületet emel a beruházó Horizon Development - írja a Mai Belváros.

A bontási munkálatok októberig tartanak, majd az ötszintes mélygarázs kialakítása kezdődik, ahol 300 autó parkolása lesz biztosított. A felszín felett hét szint kialakítását tervezi a fejlesztő. A LEED Platinum környezettudatos minősítést megcélzó Szervita téri beruházás 2019 második negyedévétől összesen 14.900 négyzetméteren több funkciót kínál majd:

  • az alsó szinteken 1100 négyzetméteren kereskedelmi tereket (üzletek, éttermek, kávézók),
  • négy emeleten, összesen 6800 négyzetméteren irodatereket,
  • a felső két szint 3000 négyzetméterén luxus lakóingatlanokat.
kép: szervita.com

A modern épület a Szervita teret és a Kristóf teret összeköti egy közepén átfutó passzázzsal. Az építkezés végére a mostaninál nagyobb közösségi tér jön létre, mindezt úgy alakítják ki, hogy a Szervita térből több marad közösségi funkciókra, valamint a Fehérhajó utca szélesebb lesz, és a későbbiekben sétálóutca funkciót kap.

Mi épül?lakásépítésmélygarázsbontásirodaBelváros-Lipótváros

Hírlevél

Hirdetés