2024.04.25, Csütörtök
Több mint 400 munkahelyet hoz a Nagykunságba egy indiai fejlesztés
faktor.hu

Több mint 400 munkahelyet hoz a Nagykunságba egy indiai fejlesztés

MTI

2017.08.28. 10:56 - Antal Zsófia

Két új gyárat épít Túrkevén az autóipari beszállító SMR. A 8 milliárd forintos beruházás jelentősen erősíti a cég magyarországi jelenlétét.

Hirdetés

Az indiai SMR autóipari vállalat Túrkevén visszapillantó tükröt gyártó üzemet és lökhárítókat előállító gyárat épít, így bővítve Magyarországi tevékenységét. Az összesen 8 milliárd forint értékű és 415 új munkahelyet létrehozó két beruházáshoz a kormány 2,2 milliárd forint támogatást ad – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy az SMR-csoport 33 országban 230 gyárral van jelen, több mint 100 ezer munkavállalót foglalkoztat, éves árbevétele 9,1 milliárd dollárt tesz ki. Magyarországon három vállalata van, Túrkevén, Kecskeméten és Győr-Moson-Sopron megyei településeken termel. Az SMR-cégcsoport visszapillantó tükör gyártásában piacvezető, ebben a szegmensben világpiaci részesedése 25 százalék. Árbevételét 2020-ra szeretné mintegy 20 milliárd dollárra emelni, amiben Magyarországnak is szerepe van – részletezte a miniszter.

Tibor Pál Levente, az SMR kelet-európai és németországi alelnöke hozzátette, hogy a magyar kormánnyal 2015-ben stratégiai partnerséget kötöttek, ezzel megnőtt az elkötelezettségük a magyar gazdasággal szemben. Azóta azon dolgoznak, hogy vállalatfelvásárlással, zöldmezős beruházással erősítsék itteni piaci jelenlétüket.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a túrkevei beruházás a Nagykunságban példaértékű, a vállalat már most is a település munkaképes lakosságának 10 százalékát foglalkoztatja.

Mi épül?autóiparüzemépítésTúrkeve

Hírlevél

Hirdetés