2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

1,3 milliárd forintból bővül és újul meg egy 270 éves pécsi iskola
pecsiegyhazmegye.hu

1,3 milliárd forintból bővül és újul meg egy 270 éves pécsi iskola

MTI, magyarepitok.hu

2017.09.13. 13:27 - Antal Zsófia

Helyi cég kivitelezi a katolikus iskolaközpont új tornatermét, és a meglévő épület több mint hatezer négyzetméteres felújítását.

Hirdetés

Elindult a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont 1,3 milliárd forintos felújítása és bővítése: kedden lerakták az új, 1400 négyzetméter területű tornacsarnokának alapkövét. A számos személyes tárgyat tartalmazó időkapszulát és az alapkövet Udvardy György pécsi katolikus megyés püspök áldotta meg.

A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmény 2018 szeptemberéig összesen 6000 négyzetméternyi területen újul meg. Az 1746-ban készült épületegyüttes rekonstrukcióját és bővítését a Pécsi Építő és Tatarozó Zrt. kivitelezi. A zöldtetős, osztható tornacsarnokban a szabványos kosárlabdapálya méretű tér nemcsak a mindennapi testnevelés feltételeit biztosítja majd az iskola diákjai számára, hanem rendezvénytérként is funkcionál majd, tetején pedig udvart létesítenek. Tornaterem híján eddig egy sportpályán tudták csak megtartani a testnevelés órákat, a pályát télen sátorral fedték le.

pecsiegyhazmegye.hu

Természettudományi labor is épül, tágasabb helyiségbe kerül a könyvtár, és új, zeneoktatásra alkalmas kistermek kialakításával az intézményben évtizedek óta zajló művészetoktatásnak is igyekeznek megfelelő teret biztosítani. A szaktantárgyi szemléltető eszközök, informatikai berendezések és bútorok beszerzésének köszönhetően pedig a termek felszereltsége is jelentősen javul.

Mi épül?építőipari cégekPécsiskolafelújításúj iskolaépületoktatási beruházásPécsi Építő és Tatarozó Zrt.

Hírlevél

Hirdetés