2024.03.29, Péntek
Átfogó fejlesztés segítheti nemzetközi sikerre a Szegedi Tudományegyetemet
panoramio.com

Átfogó fejlesztés segítheti nemzetközi sikerre a Szegedi Tudományegyetemet

MTI

2017.09.04. 10:32 - Antal Zsófia

A következő években több klinika, a jogi kar és a zeneművészeti kar is megújul, valamint a K+F tevékenységet előmozdító számos beruházás is megkezdődik.

Hirdetés

21 milliárd forint támogatást kap a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) egészségügyi szolgáltatásainak fejlesztésére és az oktatási infrastruktúra korszerűsítésére - jelentette be a kormány döntését Trócsányi László igazságügyi miniszter szombaton, a felsőoktatási intézmény tanévnyitóján. Ismertette a fejlesztések részleteit is:

  • 650 millió forint jut az SZTE jogi kar épületének felújítására.
  • A következő három és fél évben megtörténhet a Zeneművészeti Kar városképi jelentőségű épületének rekonstrukciója, a 3 milliárd forintos beruházás része a koncertterem megújítása is.
  • A Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán megvalósuló mintegy 10 milliárd forintos fejlesztés a régió 1,6 millió lakójának ellátása mellett lehetővé teszi országos vonzáskörű feladatok elvégzését is.
  • 4,8 milliárd forint forrás áll rendelkezésre az egyetem klinikai központjában a legmodernebb képalkotó diagnosztikai kapacitás kiépítésére.
  • Az egyetemi klinikák többletkapacitásának befogadására az SZTE esetében 600 millió forint jut.
  • A szegedi lézerközpont szomszédságába tervezett tudományos ipari park létrehozásának előkészítő munkálataira 1,75 milliárd forint áll rendelkezésre.

Szabó Gábor rektor kifejtette, az elmúlt időszak pályázati tevékenységének köszönhetően az egyetem anyagi helyzete stabil, a következő években 47 milliárd forint - elsősorban a kutatás-fejlesztési tevékenységet támogató - forrás érkezik az SZTE-re. Az intézmény olyan fejlődés előtt áll, amely eredményeként nemzetközileg is sikeres kutatóegyetemmé válhat.

Mi épül?SzegedSzegedkutatás-fejlesztésoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés