2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Folytatódnak az iskolafejlesztések: Nagydorog kerül sorra
nagydorog.hu

Folytatódnak az iskolafejlesztések: Nagydorog kerül sorra

mti, nagydorog.hu

2017.09.08. 11:23 - Szabó Ákos

Több mint 400 millió forintnyi támogatást kapott egy új épületszárny építésére, felújításokra és a sportlétesítmények teljes körű megújítására a Tolna megyei település iskolája.

Hirdetés

Mintegy 430 millió forintból újíthatják fel és bővíthetik ki a nagydorogi Széchényi Sándor Általános Iskolát, a beruházást Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) finanszírozza. A munkálatok végeztével a Tolna megyei község diákjai 15 modernizált tanteremben tanulhatnak majd – mondta el Gerzsei Péter, a tankerületi központ igazgatója. A projekt során az irodákból fejlesztőszobákat alakítanak ki, az adminisztratív helyiségek pedig egy újonnan felépített szárnyban kapnak helyet.

 

Több lehetőség lesz a sportolásra

A játszóudvart is felújítják és többfunkcióssá válik a sportpálya, amely új burkolatot és kapukat kap. A sportcsarnok tetejét lecserélik és új padlóburkolatot helyeznek fel, illetve az épületet két szertárral is bővítik. A beruházás várhatóan jövőre kezdődhet el, a belső felújításon kívül eszközfejlesztésekre is sor kerül.

A tankerület a költségek fedezésére szolgáló forrást az Emmi átfogó iskolafejlesztési programja keretében nyerte el, melyben 81,2 milliárd forintos forrással körülbelül 400 település 527 intézményének megújítását támogatják.

Mi épül?iskolafelújításNagydorog

Hírlevél

Hirdetés