2024.03.29, Péntek
Két éven belül Mohács összes iskolája jó állapotban lesz
A Kisfaludy Gimnázium (wikimedia.org)

Két éven belül Mohács összes iskolája jó állapotban lesz

MTI

2017.09.13. 11:21 - Antal Zsófia

Közel 3 milliárd forintból fejlődhetnek a tankerület oktatási intézményei, a Petőfi Sándor Kollégium felújítása pedig már el is készült.

Hirdetés

Csaknem hárommilliárd forintos iskolafejlesztés indul a mohácsi tankerületben az Emberi Erőforrás Fejlesztési Program (EFOP) keretéből - jelentette be Käszné Lebő Zsuzsanna, a város tankerületi központjának igazgatója kedden.

Az igazgató a mohácsi Petőfi Sándor Kollégium fejlesztési projektjének záró rendezvényén közölte: 2 milliárd 850 millió forintos támogatást nyertek a tankerülethez tartozó iskolák épületeinek felújítására, bővítésére, korszerűsítésére.

  • Együttesen 895 millió forintból fejlesztik a Mohács Térségi Általános Iskola Széchenyi István Általános Iskoláját és
  • a Brodarics Téri Általános Iskolát,
  • a Kisfaludy Károly Gimnáziumot pedig 150 millió forintból.

A tankerületi igazgató a Petőfi Sándor Kollégiumon befejezett mintegy 130 millió forintos épületenergetikai munkálatokra térve jelezte: az épület új homlokzati és lábazati hőszigetelést kapott, korszerű műanyag nyílászárókat, illetve 80 napelemet szereltek fel. A beruházásnak köszönhetően a fűtési költség várhatóan a felére csökken.

Szekó József mohácsi polgármester az elmúlt 20 év iskolafejlesztéseit is felidézve arról beszélt, hogy a EFOP-fejlesztéseknek köszönhetően a Duna-parti város oktatási intézményei két éven belül jó műszaki állapotban lesznek. Hargitai János Baranya megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos megemlítette, hogy hasonló léptékű fejlesztések lesznek Villányban, Pécsváradon, Mecseknádasdon és Hidason is.

Mi épül?energetikai beruházásiskolafelújításMohácsEmberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP)

Hírlevél

Hirdetés