2024.03.29, Péntek
Milliárdos projektben újul meg az óbudai Szent Margit Kórház
obudaianziksz.hu

Milliárdos projektben újul meg az óbudai Szent Margit Kórház

magyarepitok.hu

2017.09.28. 12:13 - Szabó Ákos

Mintegy 900 millió forintot költenek épületfelújításra, 828 millióból pedig az orvosi műszereket és a műtőszobákat fejlesztik. A projekt a 70 milliárdos Egészséges Budapest Program részeként indul el.

Hirdetés

Majdnem 1 milliárd forintból újítják fel az óbudai Szent Margit Kórház több épületét. A 924 millió forintos projekt a teljes fővárost átfogó Egészséges Budapest Programban valósul meg, melynek során a következő három évben körülbelül 70 milliárd forintot fordítanak a város egészségügyi infrastrukúrájára. A fejlesztéssorozatban új épülettömbök készülnek el, létesítményeket újítanak fel és javítják a kórházak műszeres felszereltségét is – derült ki a beruházást bejelentő csütörtöki sajtótájékoztatón.

A Szent Margit Kórházban az általános felújítás során létrehoznak egy elkülönített művese-állomást, valamint felújítják az intézményhez tartozó nővérszállót is. Emellett 828 millió forintot fordítanak műtőkapacitás növelésére és az orvosi műszerek vásárlására, illetve felújítására is.

 

Óbuda is jól jár a 700 milliárdos budapesti programmal

A sajtótájékoztatón Badacsonyi Szabolcs főigazgató a korábbi kórház-konszolidációs program eredményeit ismertetve elmondta, hogy 87 millió forintból megújult az intézmény gasztroenterológiai osztály és kiépült a vezetékes orvosi gázhálózat is. Emellett megvalósult az épületek és a mentőbejárat automata ajtóinak cseréje, valamint jutott forrás informatikai eszközbővítésre is – tette hozzá.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelte: Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programja indul el 2017-ben. Kifejtette, hogy a II. és III. kerületet érintő további beruházások – így a Szent János Kórház, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet, a Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztése, valamint az II. kerületi szakrendelő-intézet új korszerű épületének kialakítása – jelentős mértékben növeli Észak-Buda ellátási színvonalát.

kórházfejlesztésMi épül?egészségügyi fejlesztésÓbudaBudapest

Hírlevél

Hirdetés