2024.03.29, Péntek
Óriási acélmű épült a győri kikötő mellett
magyarepitok.hu/Dernovics Tamás

Óriási acélmű épült a győri kikötő mellett

magyarepitok.hu, mti

2017.09.23. 10:39 - Szabó Ákos

Befejezték a munkálatokat a 2015 óta épülő acélfeldolgozó legutolsó részein is, a 30 milliárd forintos beruházás során felépített üzem évi 500 ezer tonna fém feldolgozására alkalmas.

Hirdetés

Átadták a német Wuppermann csoport laposacél szerkezet gyárát a Győr-Gönyű kikötőnél péntek este. A 33 ezer négyzetméteres gyár és logisztikai központ mintegy 30 milliárd forintból épült fel, túlnyomó többségben a családi tulajdonú Wuppermann cég saját forrásaiból, az állam a beruházást mintegy 3 milliárd forinttal támogatta.

A Wuppermann győri telephelyén 200 alkalmazottat foglalkoztatnak, a gyár évi 500 ezer tonna acél feldolgozására képes. A komplexum központi része egy kombinált pácoló és tüzihorgonyzó berendezés.

A győri laposacélt az építőiparban is felhasználják

A nemzetközileg jegyzett, 140 éve alapított Wuppermann csoport acélból, nemesacélból és alumíniumból készült felületkezelt lapos termékeket, csöveket, csőkomponenseket és lemezalkatrészeket gyárt, melyeket a gépgyártásban, illetve elektronikai, orvostechnikai szerkezetek összeszerelése során is felhasználnak. Beszállítanak még építőipari, bútoripari, csomagolóipari, élelmiszeripari, és járműipari cégeknek.

Galéria

GyőrMi épül?üzemépítésGönyű

Hírlevél

Hirdetés