2024.04.20, Szombat
Színharmóniával segít Gödöllőn az idősek új otthona
MTI

Színharmóniával segít Gödöllőn az idősek új otthona

mti

2017.09.07. 10:31 - Szabó Ákos

Mintegy 800 millió forintból alakítottak ki száz férőhelyes új egységet a Pest megyei városban az idősek otthonához a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában.

Hirdetés

Új részleggel bővítették ki Gödöllőben az Ozory Házat, melyben fokozott ápolást igénylő idős embereket gondoznak majd. A 800 millió forintos beruházásban 100 új férőhelyet hoztak létre, ahol olyan demens páciensek szakszerű ápolására lesz lehetőség, akiket otthon nehéz ellátni – derült ki a budapesti polgármesteri hivatal sajtótájékoztatóján. A beruházás a Fővárosi Önkormányzat forrásaiból készült el.

A Fővárosi Önkormányzat Gödöllői Idősek Otthonának részeként megvalósult komplex beruházásnak köszönhetően lényegesen tagoltabb ellátási struktúra jön létre, az új épület tartalmasabb és biztonságosabb életteret tud nyújtani a lakóknak. A létesítményben 20 négyágyas és 10 kétágyas szoba található.

Luchesi Ottó építész a tervezés szempontjairól szólva kiemelte: az ott élők igényeit és a gondozásuknak megfelelő feltételeket tartották szem előtt. Ilyen fontos szempont volt, hogy csak olyan ingerek érjék őket, amelyeket fel tudnak dolgozni, csak olyan információkat kapjanak, amelyeket meg tudnak jegyezni. Ezért kapott négy különböző színt a ház négy egysége, de olyan részletekre is figyeltek, hogy a virágágyásokat megemeljék, így azokhoz könnyebben hozzá lehet férni – említett példákat a tervező.

Mi épül?Gödöllő

Hírlevél

Hirdetés