2024.03.28, Csütörtök
Tízezer férőhelyes jégpalotával gazdagodik Budapest
insidethegames.biz (illusztráció)

Tízezer férőhelyes jégpalotával gazdagodik Budapest

magyarepitok.hu, mti, jogtar.hu

2017.09.21. 10:16 - Szabó Ákos

Kormányhatározatban döntöttek a Nemzeti Korcsolyázó Központ megépítéséről, kiírták a projekt tervpályázatát is. Várhatóan 2021-re készül el a létesítmény.

Hirdetés

Többfunkciós sportcsarnokot építenek a fővárosi Istvánmezőn. A főváros pesti oldalán, a XIV. kerületben található Istvánmezőn 2021-ig építik fel a tízezer szurkoló befogadására képes centrumot, melynek központi eleme egy 400 méteres fedett gyorskorcsolyapálya lesz majd. A létesítmény kialakításáról kormányhatározat született, amit Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke jelentett be. Az uniós közbeszerzési információk szerint most a tervpályázatot is kiírták az új sportkomplexum felépítéséhez.

A Nemzeti Korcsolyázó Központban kialakítanak 4 darab 60x30 méteres gyakorló jégpályát is, valamint parkolókat, kerékpártárolókat építenek, illetve a telken belüli és a közúthálózathoz kapcsolódó utakat is elkészítik. 2017-re legfeljebb 1,6 milliárd forintot különítenek el a költségvetésből a projektre, amely több évig fog tartani.

Jó szereplésre készülnek a téli olimpián

Jelenleg létesítménygondok miatt nehéz Magyarországra hozni olyan világversenyt, mint például a szeptember 28. és október 1. között esedékes olimpiai kvalifikációs világkupa-forduló, ezért is lesz hatalmas könnyebbség, amikor elkészül a jégpalota – mondta el korábban Orendi Mihály, a MOKSZ ügyvezető igazgatója.

A magyar gyorskorcsolyázók éremesélyesek lehetnek a jövő évi, phjongcshangi téli olimpián, 8-10 részvételi kvótát szeretnének szerezni a versenyre.

 

Mi épül?sportberuházásoksportcsarnokBudapest

Hírlevél

Hirdetés