2024.04.20, Szombat
Több száz egyetemistát vonzhat a BP új szegedi központja
MTI

Több száz egyetemistát vonzhat a BP új szegedi központja

MTI

2017.09.26. 16:10 - Antal Zsófia

A volt ruhagyár egyik épületének átalakításával létrejött szolgáltatóközpontban 3 éven belül ötszázra növelik a munkavállalók számát.

Hirdetés

Megnyílt a BP szegedi üzleti szolgáltatóközpontja. Az egykori ruhagyár legnagyobb épületének felújításával megvalósult létesítményben jelenleg 274 munkavállaló dolgozik, a foglalkoztatotti létszámot a tervek szerint 2020-ra ötszázra növelik.

A cég korábbi tájékoztatása szerint a szegedi üzleti szolgáltatóközpontot mintegy 8 milliárd forintos beruházással alakították ki, melyből 1,9 milliárd forintot a magyar kormány támogatása fedezett.

fotó: MTI

Brian Puffer, a BP Global Business Services (GBS) alelnöke közölte, a cég választása a jó infrastruktúra, a kiváló egyetem, a sok itt tanuló tehetséges fiatal miatt esett Szegedre. Richard Hookway, a BP GBS és IT ügyvezető igazgatója elmondta, a 72 országban jelenlévő BP számára a foglalkoztatottak létszámát tekintve Magyarország az öt legfontosabb ország, Szeged pedig a tíz legjelentősebb város közé került. A Szegeden dolgozó emberek 5%-a nem magyar, a teljes BP GBS Europe-nál pedig 15% ez az arány. A női dolgozók aránya kétharmad, 70 százalék pedig fiatalabb 35 évesnél.

A BP 1991 óta van jelen Magyarországon a Castrol termékcsalád képviseletében. A budapesti üzleti szolgáltató központot 2009-ben alapították, az akkor 70 fős létszám az idei évre 1700-ra nőtt. A cég magyarországi alkalmazottainak 85 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik, átlagos életkoruk 32 év, és a munkatársak több mint fele kettőnél több nyelvet beszél folyékonyan. A cég szolgáltatóközpontja pénzügyi, beszerzési, munkaügyi, vevőszolgálati és IT területen támogatja a globális vállalatcsoport működését.

Mi épül?Szegediroda

Hírlevél

Hirdetés