2024.04.20, Szombat
A Mars-szondákat szolgálja ki a kibővülő veszprémi gyár
maxonmotors.co.uk

A Mars-szondákat szolgálja ki a kibővülő veszprémi gyár

mti

2017.10.04. 11:41 - Szabó Ákos

A beruházás során a svájci Maxon Motors veszprémi telephelyének bővítik az alapterületét és technológiai újításokat is bevezetnek. A fejlesztés lehetővé teszi magyar mérnököknek, hogy hozzájáruljanak a következő Mars-szondák összeszereléséhez.

Hirdetés

4,2 milliárd forintos beruházásban bővíti elektromotor gyárát Veszprémben a svájci Maxon Motor Hungary Kft., a fejlesztésben egy 900 négyzetméteres új termelőcsarnokot építenek. A projekt során bevezetik a precíziós fröccsöntés új technológiáját, és a Maxon Motor gyártóeszközeinek fejlesztőrészlege is Magyarországra kerül. A fejlesztés az állam 1 milliárd forinttal támogatja – derült ki a cég és a kormány közös sajtótájékoztatóján.

 

Mars-szondákhoz szállítanak komponenseket

Az új gyártóközpontban előállított elemek jelentős részét a NASA számára exportálják az USA-ba, ahol a következő Mars-szondák elektromotorjaiba fogják beépíteni. A beruházás a magyar mérnökök számára lehetőséget ad, hogy bekapcsolódjanak a nemzetközi űrtechnológia-iparba – mondta Szíjjártó Péter külügyminiszter. Kiemelte: a magyar kis-, és középvállalkozások arra kapnak lehetőséget, hogy magas technológiai színvonalú termelési-fejlesztési tevékenység beszállítóivá váljanak.

gfrautomatika.hu

A svájci gyártó 2001-ben alapított veszprémi telephelyén a következő évben indult el a termelés, 300 négyzetméteren. Az elmúlt 15-16 évben a gyárat több lépésben bővítették, a mára 40 ezer négyzetméteresre bővült területen 14 ezer négyzetméternyi épületben folyik a gyártás. A cég évi egymillió terméket gyárt, és 380 dolgozót foglalkoztat.

Mi épül?innovációüzemépítésVeszprém

Hírlevél

Hirdetés