2024.04.18, Csütörtök
Ezerötszáz járművet befogadó új raktár szolgálja ki Győr autóiparát
hoedlmayr.hu

Ezerötszáz járművet befogadó új raktár szolgálja ki Győr autóiparát

MTI

2017.10.13. 10:28 - Antal Zsófia

Évente több mint egymillió autó ellenőrzését és szállítását végzi az osztrák cég, mely most 30 ezer négyzetméterrel növeli kapacitását.

Hirdetés

Harmincezer négyzetméterrel, területének mintegy tíz százalékával bővíti raktárterületét a Hödlmayr Hungária Logistics Kft. Győrben - tájékoztatott a vállalat. A beruházás kétmillió euró (mintegy 620 millió forint) saját forrásból valósul meg. A területen mintegy ezerötszáz járművet tudnak majd elhelyezni: a Fiat Chrysler csoport Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába szánt járműveit itt raktározzák és innen szállítják ki.

A gépjármű-logisztikára szakosodott cég csoportszinten összesen hat autógyár megbízásából végzi el a kész gépjárművek átvételét, átvételi ellenőrzését, raktárkezelését és kiszállítását a vevőkhöz. Évente 1,2 millió új gépjárművet vizsgálnak át.

A Hödlmayr emellett meghosszabbította 2003-ban megkötött szerződését az Audi Hungaria Zrt.-vel, így a jövőben is a vállalat végzi a kiszállítás előtt a kész autók átvételét és raktárkezelését. A bővítéssel és a szerződés meghosszabbításával az előrejelzések szerint a cég 2018 és 2020 között mintegy ötszázezer járművet fog átvizsgálni Győrben. Tavaly több mint kétszázezer gépkocsit továbbítottak.

 

A foglalkoztatottak számát is növelik

A Hödlmayr Hungária Logistics Kft. a Hödlmayr International AG száz százalékos tulajdonában lévő magyar leányvállalata. Jelenleg mintegy 210 ezer négyzetméteren 12 ezer jármű tárolására alkalmas raktárkapacitással rendelkeznek. A gépjármű-logisztikai ágazat egyik legnagyobb magyarországi munkaadójaként jelenleg 340 embert foglalkoztatnak, a bővítéssel tízzel nő a foglalkoztatottak száma.

A nyilvános adatok szerint a cég árbevétele tavaly 14,5 milliárd forint volt, amely 634 millió forinttal haladta meg az előző évit. Árbevételének döntő többsége exportból származik, ez 2016-ban elérte a 11 milliárd forintot.

GyőrMi épül?autóiparlogisztika

Hírlevél

Hirdetés