2024.03.28, Csütörtök
Félezer munkahelyet hoz Debrecennek egy német nagyberuházás
asiafoodjournal.com

Félezer munkahelyet hoz Debrecennek egy német nagyberuházás

MTI

2017.10.10. 14:12 - Antal Zsófia

A csomagolóipari vállalat a kiváló infrastruktúra és a jól képzett szakemberek miatt választotta a várost új üzeme helyszínéül.

Hirdetés

Csaknem 15 milliárd forintos beruházással épít új üzemet Debrecenben a német Krones AG csomagoló és palackozó berendezéseket gyártó cég. A következő években 500 munkahelyet létrehozó beruházáshoz a kormány 5,5 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosított - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden.

A tárcavezető kiemelte, hogy a német cég gyártmányait a legfejlettebb élelmiszeripari vállalatok használják. A társaság éves bevétele megközelíti a 3,4 milliárd eurót, több mint 170 millió eurót költött kutatás-fejlesztésre, világszerte több mint 14 ezer embert foglalkoztat és több mint 5 ezer szabadalommal rendelkezik.

Ralf Goldbrunner, a Krones AG végrehajtó tanácsának képviselője beszédet mond a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. (fotó: MTI)

Ralf Goldbrunner, a Krones AG végrehajtó tanácsának képviselője fontos mérföldkőnek nevezte az új üzem felépítését, hiszen - mint fogalmazott - termelésüket nemzetközi szinten is erősíteni kívánják. Hozzátette, hogy a szigorú kiválasztási folyamatban Debrecen mellett szóltak a kedvező a logisztikai adottságok, a kiváló infrastruktúra és a jól képzett szakemberek.

A vállalat képviselője ismertette, hogy az üzemben gépipari alkatrészeket és egyéb berendezési alkatrészeket gyártanak majd és mérnöki munkát is végeznek, alkalmazottjaiknak első osztályú munkakörülményeket és versenyképes fizetést kínálnak.

Hozzátette, hogy a Krones AG piacvezető a folyékony élelmiszerek és italok csomagolása terén, a világon minden negyedik üveg vagy palack az általuk gyártott berendezéseken készül. A vállalat 2007-ben a szentkirályi, 2008-ban a sárbogárdi, 2010-ben a piliscsévi ásványvíz-palackozóba, 2011-ben pedig a Hell szikszói üzemébe szállított gépsort.

munkahelyekMi épül?Debrecenüzemépítésgépgyártás

Hírlevél

Hirdetés