2024.03.29, Péntek
Hamarosan megépül Szekszárd második ipari parkja
Munkálatok a hatvani Inpark első gyárán (magyarepitok.hu/Dernovics Tamás)

Hamarosan megépül Szekszárd második ipari parkja

mti, magyarepitok.hu

2017.10.31. 09:40 - Szabó Ákos

12 új ipari park épül az országban az állami Inpark projektben, ennek része a beruházás. Szekszárd másik, 2008-ban kialakított üzemi központját eközben uniós pénzből fejlesztik tovább.

Hirdetés

Szekszárdon folytatódik a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) új gyártási, elosztó és fejlesztési központok kialakítására létrehozott Inpark programja, melyben Hatvanban és Pátyon már átadták az első gyárakat és összesen 12 városban vásároltak több száz hektárnyi fejlesztési területet a projektsorozathoz.

 

Az Inpark-beruházások helyszínei (inpark.hu)

 

100 hektáron épülhetnek új üzemek

A NIPÜF Szekszárd keleti határában vásárolt fel már csaknem 50 hektárnyi építési területet, a teljes ipari parkot mintegy 100 hektárosra tervezik.  A szekszárdi beruházáson 2018 első felében kezdődhet meg a munka, először közművesítéssel, illetve egy elkerülő út építésével.  A tolnai megyeszékhely új gazdasági központjának kialakításához az állam 6,5 milliárd forintot nyújt a Modern Városok Program keretében.

 

Szekszárd első ipari parkjáról sem feledkeztek meg

Szekszárd első ipari parkja (ip-szekszard.hu)

 

Emellett a 2008-ban kialakított, 50 hektáros ipari parkot is fejlesztik: az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program mintegy 500 millió forintos forrásából járdát építenek, bővítik az elektromos kapacitást, és több üzemcsarnokot építenek összesen körülbelül 2000-3000 négyzetméteren.

 

 

Mi épül?ipari parkModern városok programTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)SzekszárdNIPÜF

Hírlevél

Hirdetés