2024.03.28, Csütörtök
Újra Szombathelyen építkezik egy német autóipari óriás
szombathelyigepesz.hu

Újra Szombathelyen építkezik egy német autóipari óriás

mti, magyarepitok.hu

2017.10.09. 09:18 - Szabó Ákos

A szombathelyi gyár már így is a negyedik legnagyobb a nemzetközi Schaeffler-csoport 75 üzeme közül, az itt készülő kuplungok kerülnek minden tizedik új autóba a világpiacon.

Hirdetés

3500 négyzetéteres alapterületű gyártócsarnokot építtet a LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. Szombathelyen – derül ki a az autóalkatrész gyártó vállalat közleményéből. A cég jelenleg több mint 2400 főt foglalkoztat a nyugat-magyarországi városban.

Az új üzemrészlegben a német Schaeffler-csoporthoz tartozó vállalat a célgépgyártást, a szerszámüzemet és a köríves rugógyártás egy részét kívánja elhelyezni. Emellett az átadás után a régi csarnokban is fejleszteni fog gyártási technológiáján a cég: bővítik a hőkezelő és a présüzemet is.

A szombathelyi gyár termelés közben (frisss.hu)

A LuK egy több mint 34 ezer négyzetméteres földterületet is megvásárolt, melyen egy új munkavállalói parkolót kívánnak létesíteni. A jelenlegi parkoló helyén 2018-ban egy 8 ezer négyzetméteres alapterületű logisztikai bázis építését kezdik meg.

 

A világpiacra kerülő autók 10 százaléka szombathelyi kuplungot kap

A cég a napokban ünnepelte megalapításának huszadik évfordulóját, 1997 óta van jelen Szombathelyen, ahol egy zöldmezős beruházásban felépített 7500 négyzetméter alapterületű csarnokban kezdték meg a munkát. Ma a gyártóterület meghaladja a 75 ezer négyzetmétert. Magyarországi jelenlétük alatt mintegy 120 milliárd forintot fordítottak a városi termelésük és K+F tevékenységük finanszírozására.

Az LuK Savaria a multinacionális Schaeffler-csoport 75 gyára közül a negyedik legnagyobb, a világpiacon minden tizedik eladott autóba Szombathelyen gyártott kuplungot szerelnek be. 

Mi épül?Szombathelyautóiparüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés