2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Építőipari vállalat új üzemét adták át Szegeden
mti

Építőipari vállalat új üzemét adták át Szegeden

mti

2017.11.10. 12:12 - Szabó Ákos

A Bodrogi Bau nyílászárókat és hőszigetelőanyagokat fog gyártani az 1200 négyzetméteres alapterületű létesítményben.

Hirdetés

Több mint egymilliárd forintos fejlesztésben alakították ki a Bodrogi Bau Kft. új üzemét Szegeden, az építőipari cég gyártóközpontját pénteken adták át. A projekt költségeiből mintegy 500 millió forintot uniós támogatással finanszíroztak.

 

Saját gyártóbázisát alakítja ki a cég

Bodrogi Csaba, a cég értékesítési vezetője elmondta: az 1996-ban alakult vállalkozás korábban hőszigetelőanyagok, alumínium nyílászárók és szerkezetek kereskedelemével, beépítésével foglalkozott. A gazdasági környezet változása tette lehetővé, hogy a cégcsoport szegedi telephelyén egyéves fejlesztéssel a termékek gyártóbázisát is kialakítsa – tette hozzá.

 

mti

 

A hazai piacra és exportra is termelnek

Az üzemet két korábban használaton kívüli, összesen 1200 négyzetméteres alapterületű csarnokban alakították ki, melyeket a beruházás során felújítottak. Az itt termelt hőszigetelőanyagokat hazai piacon fogják forgalmazni, az alumínium nyílászárók és szerkezetek egy részét pedig exportálják, főként Ausztriába és Németországba – mondta el Bodrogi Csaba.

A Bodrogi Bau cégcsoport építőipari kivitelezéssel, építőanyag kereskedelemmel, tervezéssel, illetve ingatlanokkal kapcsolatos szolgáltatásokkal foglalkozik. Asztalosüzemet is működtetnek, és a vállalat tagja és résztulajdonosa az Új Ház Csoport országos építőanyag beszerző és értékesítő hálózatnak is.

A vállalkozás 2016-ban mintegy 6 milliárd forintos árbevételt könyvelt el, az új gyártócsarnokok bevonásával ez a szám várhatóan 8-10 milliárdra nőhet. A csoport eddig 250 embernek adott munkát, az új fejlesztéssel ez a szám elérheti a 270-300 főt.

 

Mi épül?építőipari cégekSzegedüzemépítésBodrogi Bau Kft.

Hírlevél

Hirdetés