2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Magyar autóipari nagyberuházást jelentettek be Miskolcon
illusztráció (scmonitor.hu)

Magyar autóipari nagyberuházást jelentettek be Miskolcon

MTI

2017.11.02. 15:04 - Antal Zsófia

Ötezer négyzetméteres szerszámgyárat épít fel a Spinto Hungária, közel 6 milliárd forintból. A fejlesztés 140 új munkatárs felvételével jár.

Hirdetés

5,9 milliárd forintos befektetéssel autóipari szerszámgépgyárat épít Miskolcon a magyar tulajdonú Spinto Hungária Kft. – jelentette be csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A projekthez a kormány 2,4 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosított.

A kivételesen magas – csaknem 41 százalékos – támogatási intenzitást a miniszter azzal indokolta, hogy az új üzem fontos piaci rést tölt be, magas hozzáadott értéket teremt és jelentősen növeli a magyar gazdaság versenyképességét. A 3 hektáros terület lehetőséget nyújt majd a német szerszámgyártás innovációs szintjén létrejövő 5 ezer négyzetméteres gyártócsarnok majdani bővítésére vagy új épület emelésére.

Pócs János, a Spinto Hungária Kft. ügyvezetője a cég beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján (fotó: MTI)

Szijjártó Péter azt is kiemelte, hogy az új szerszámgyártó üzemben 140 munkahely jön létre. A Spinto így csaknem 100 autóipari szakmunkásnak és 35 mérnöknek biztosít állást, és részt vesz a duális szakképzésben is - tette hozzá. Pócs János ügyvezető ismertette, hogy az első munkaszerződéseket már meg is kötötték, külföldön is elismert és sikeres szakemberek tértek vissza Magyarországra a beruházásnak köszönhetően. Az ügyvezető kiemelte a miskolci önkormányzat támogatását és azt, hogy a kormány kezdettől fogva a beruházás mellé állt és kiemelt projektté nyilvánította azt.

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője üdvözölte, hogy a Spinto szerszámgépgyártó üzeme új technológiát honosít meg a megyeszékhelyen. A versenyképes középvállalkozás újító szerepet tölthet be a város iparában - tette hozzá.

munkahelyekMi épül?autóiparüzemépítésMiskolc

Hírlevél

Hirdetés