2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Teljes a biciklis kapcsolat a pesti belváros és az Árpád-híd között
budapest.hu

Teljes a biciklis kapcsolat a pesti belváros és az Árpád-híd között

budapest.hu, mti

2017.11.24. 08:03 - Hegedűs Gergely

A Duna-part egyik elhanyagolt részét tette gyalogos és kerékpárosbarát területté a Colas Alterra.

Hirdetés

Budapesten átadták a Colas Alterra Zrt. által kivitelezett Moszkva sétányt, amely közvetlen gyalogos és kerékpáros kapcsolatot biztosít a XIII. kerület és a belváros között.


A Margit-hídtól az Árpád-hídig tekerhetünk

A Moszkva sétány a pesti Duna-part kedvező fekvésű, de eddig kihasználatlan szakasza, a Dráva utca és az Árpád híd között húzódik. A fejlesztés kapcsolódik a már korábban átadott beruházáshoz, amiben a Dráva utcától a Margit-híd között jött létre ugyanilyen sétány a Penta kivitelezésében.

A most átadott sétányon egy 7 méter széles gyalog- és kerékpárút jött létre 1150 méteren, illetve a sétány melletti zöld területeket is rendezték.


Jöhet a köztéri ingyen wifi

Mindezek mellett egyedi tervezésű utcabútorokat és kerékpártárolókat helyeztek ki, s megkezdték a közvilágítás és az úgynevezett smart city (intelligens város) megoldások előkészítését is.

A sétányra úgynevezett okos pontokká alakítható új közvilágítási oszlopokat is tettek, így adottá váltak a feltételei az ingyenes közterületi wifi-szolgáltatás beindításának. A korszerű lámpaoszlopokra energiatakarékos, környezetbarát LED-lámpatesteket szereltek fel.

Colas Alterra Zrt.Mi épül?kerékpárútXIII. kerület

Hírlevél

Hirdetés