2024.04.23, Kedd
Tíz éve üres kollégium újul meg végre Óbudán
hulladekvadasz.hu

Tíz éve üres kollégium újul meg végre Óbudán

ted.europa.eu, hulladekvadasz.hu

2017.11.08. 09:55 - Antal Zsófia

A nyolcezer négyzetméteres Kandó rekonstrukciójának több mint 1,3 milliárd forintos első ütemét a Laterex nyerte el.

Hirdetés

Megújul az Óbudai Egyetem Bécsi úton található Kandó Kálmán Kollégiuma, mely egykor több mint ötszáz hallgatónak adott otthont, 2007 óta azonban üresen áll. A 8218 négyzetméteres, földszint + hét emelet kialakítású épület rekonstrukciójának első ütemére az egyetem a Laterex Építő Zrt.-vel kötött szerződést október 19-én, nettó 1 milliárd 353 millió forint értékben. A budapesti cégen kívül még két vállalattól érkezett ajánlat: a ZÁÉV Építőipari Zrt.-től és a West Hungária Bau Kft.-től.

A Laterexnek tervezési és kivitelezési feladata is van a szerződés szerint. A kivitelezés során a földszinten kiszolgáló helyiségeket, kondicionáló termet és könyvtárat, az első emeleten pedig irodákat és közösségi teret alakítanak ki. Beépítenek továbbá két új, 8 személy befogadására alkalmas akadálymentes felvonót is, valamint teljes egészében átépítik az épület eredeti homlokzatát, 240 új nyílászáróval.

A homlokzat felújításához kapcsolódóan érdekesség, hogy a közbeszerzési értesítő szerint a nyertes ajánlattevőnek felül kell vizsgálnia az épületakusztikai dokumentációt és a homlokzati elemek hanggátlási követelményeit is. Ennek az az oka, hogy a Bécsi út zajterhelése kedvező irányban változott a legutóbbi vizsgálat óta lezajlott villamospálya felújításnak és a forgalmi rend megváltozásának köszönhetően.

A III. kerületi kollégium 2-6. emeletének belső rekonstrukciója ebben az ütemben nem készül el. A két, illetve három ágyas szobák (összesen 405 ággyal) a 2. ütemben kerülnek kialakításra, saját fürdőszobával és közösségi helyiségekkel együtt.

LATEREX Építő Zrt.Mi épül?építőipari cégekkollégiumfejlesztésÓbuda

Hírlevél

Hirdetés