2024.04.25, Csütörtök
350 éves majorságból lesz zöld hotel Pannonhalmán
mti

350 éves majorságból lesz zöld hotel Pannonhalmán

mti, magyarepitok.hu

2017.12.14. 09:32 - Szabó Ákos

Az ötmilliárdos beruházásban elkészülő 100 szobás hotelben az apátság gyógynövénykultúrájára alapozó wellnessközpontot alakítanak ki, melyet geotermikus energiával fűtenek majd.

Hirdetés

A Pannonhalmi Főapátság mintegy 5 milliárd forintból alakítja át 350 éves majorsági épületegyüttesét négy csillag superior minősítésű, 100 szobás szállodává. Várszegi Asztrik, az egyházi szervezet vezetője szerdán írta alá a brandmegállapodást Paul Rosenberggel, a Marriott szállodalánc európai fejlesztési igazgatójával. Ezzel Magyarország első vidéki Marriott hotelje és a régió egyik legszínvonalasabb szállodája jön létre. A beruházás tervéről korábban tavasszal számoltuk be.

 

A múzeum épületéből alakítják ki a szállodát

Az apátság 2012 és 2015 között látogató- és kiállítóközponttá alakíttatta a város közben szintén megújuló főtere mellett található majorsági épületét, azonban a műemlék mellett még maradt kihasználatlan telekrész. Most ezt a központot, mely a a Pannonhalmi Apátsági Múzeumnak, egy cukrászdának és konferenciatermeknek is otthont ad, áttervezik és kibővítik.

 

mti

Az világörökségi területen álló épületegyüttes fejlesztésével a 99 szobát, az apátsági gyógynövénykultúrára épülő wellnessrészleget, konferenciatermet, éttermet és látványsörözőt alakítanak ki.

A szálloda fűtését zöld, geotermikus rendszerrel oldják meg, az épületre napkollektorok is kerülnek.

műemlékfelújításMi épül?szállodaberuházásnapenergiageotermikus energiaPannonhalma

Hírlevél

Hirdetés