2024.04.19, Péntek
Elkezdődött a 42 éves újpesti uszoda bontása

Elkezdődött a 42 éves újpesti uszoda bontása

magyarepitok.hu

2017.12.07. 12:48 - Hegedűs Gergely

A nyertes kivitelezőnek a pesterzsébeti jódos sós gyógyfürdő bontási munkáit is el kell végeznie.

Hirdetés

Megkezdődtek az 1975-ben átadott Újpesti Uszoda bontási munkálatai. A hírt az újpesti polgármester tette közzé a Facebook-oldalán. Wintermantel Zsolt bejegyzéséből kiderül, a létesítményt már tíz éve bezárták, karbantartás nélkül annyira leromlott az állapota, hogy menthetetlenné vált. Az uszoda saját vízzel nem rendelkezett, azt a Széchényi-fürdőből kapta vezetéken keresztül, ami szintén használhatatlan. A politikus arra is kitért, hogy

a létesítmény hiányát egy új uszodával pótolták, ami 2013-ban Káposztásmegyeren a Halassy Olivér Sportközpontban nyílt meg.


Még nem dőlt el, mi épül a helyén

A polgármester nem tudta megmondani, mi épül az uszoda helyén, azt viszont valószínűsítette, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesíti a telket. A bejegyzésből kiderült, a Barcsay Jenő Kossuth díjas grafikusnak az uszoda falán elhelyezett híres mozaikját elszállították, és egy másik uszodában állítják majd ki (a polgármester nem jelölte meg, melyikben).

A Közbeszerzési Hatóság októberi hirdetménye szerint a régi uszoda bontását a Bont-Tör Építőipari Zrt. és a Zoland „99” Kft. végzi egy 269 millió forintos projektben, melynek részét képezi a pesterzsébeti jódos sós fürdő és strandfürdő bontási munkáinak elvégzése is. Utóbbi fürdő az újpesti uszodával ellentétben megújul, többek közt új medencéket, fürdőépületet és szolgáltató egységeket kap.

Mi épül?építőipari cégekközintézményekÚjpestBont-Tör Építőipari Zrt.

Hírlevél

Hirdetés