2024.03.28, Csütörtök
Hallássérülteknek is teljes élményt nyújt a megújult a József Attila Színház
MTI

Hallássérülteknek is teljes élményt nyújt a megújult a József Attila Színház

MTI

2017.12.15. 09:16 - Antal Zsófia

A színpadtechnikától a homlokzaton át a kiállítótermekig teljes felújításon esett át a teátrum, ahol az új évadtól kezdve egy játszóhely funkcióval bíró kávézó is megnyílt.

Hirdetés

Megújult a József Attila Színház Budapest XIII. kerületében. A hat éve tartó munkálatok során több mint 700 millió forintot költöttek a teátrum korszerűsítésére, melynek eredményeként az erősen leromlott állapotú épület belső terei mellett a homlokzatát is felújították - hangzott el a teátrumban csütörtökön.

Nemcsák Károly, a színház igazgatója felidézte: a felújítás több szakaszban zajlott, a munkálatok kétharmad részét a teátrum fenntartója, a Fővárosi Önkormányzat finanszírozta. Elsőként a színpadtechnika, a művészöltözők és az irodaépület korszerűsítése zajlott le, amit a nézőtéri székek cseréje és a fűtéskorszerűsítés követett. Megújult a parkoló, az összes közönségforgalmi terület és az első emeleti kiállítóterem is.

Chajnóczki Balázs és Kovalik Ágnes egy jelenetet ad elő Verebes István és Nemlaha György történelmi revüje, a Lucifer show című darab próbáján, a megújult József Attila Színház felújításáról tartott sajtótájékoztató után december 14-én. (fotó: MTI)

Az előcsarnok modern, elegáns külsőt kapott, a bejáratnál pedig József Attila Színház Café néven kávézó nyílt, amely a 2017/2018-as évadtól kezdődően az irodalmi műsorok és kis szereplőszámú estek játszóhelyéül szolgál. A leglátványosabb a homlokzat szigetelése volt 2017-ben. A színház saját erejéből a főbejárat homlokzata fölé ledvilágításos hirdetőfelületet készült, amelyen az aktuális műsorokról tájékozódhat a közönség. Emellett korszerűsítették a díszletraktárat is, valamint modernizálták a stúdiószínpad szellőzési rendszerét.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes hozátette: a teátrum a mozgássérültek számára is akadálymentesen megközelíthetővé vált, az indukciós hurok beépítését követően pedig a hallássérült nézők is élvezhetik a nagyszínpadi előadásokat.

A közbeszerzési értesítőben megjelentek szerint az alábbi cégek vettek részt a felújítási munkában:

  • Tandart Építőipari Kft. - homlokzat
  • Gesztelyi Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt., Immo Szerviz Kft. – belső felújítási munkák
  • Schwarz 2000 Építő és Kereskedelmi Bt. - díszletraktár előtető, kávézó
  • DeerGarden Kft. – színház előtti tér
  • Vinyl Grafik Stúdió Bt. – beltéri arculat
  • Pelyhe Kft. – elektromos hálózat és világítás
  • Interton Elektroakusztikai Kft. – hangrendszer, hatásvilágítás
  • Élő-Energia Kft. – tetőfelújítás
  • ANLIX Épületgépészeti Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. - gépészet
  • Craft Klíma- és Hűtéstechnika Kft., Komplex Product Kft. – hűtés, fűtés
  • AVA-PACK Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – beépített nézőtéri székek
  • Pentolt Kft. – tűzjelző rendszer
Mi épül?építőipari cégekXIII. kerületszínházfelújítás

Hírlevél

Hirdetés