2024.04.19, Péntek
Óriásberuházásba kezd Székesfehérváron a Videoton
szekesfehervar.hu

Óriásberuházásba kezd Székesfehérváron a Videoton

mti

2017.12.12. 13:37 - Szabó Ákos

A cég történetének legnagyobb fejlesztésével egy 20 ezer négyzetméteres új létesítményt alakítanak ki.

Hirdetés

Letették a Videoton-holding tulajdonában álló Videoton EAS Kft. (VEAS) új összeszerelő- és gyártócsarnokának az alapkövét kedden Székesfehérváron. A 20 ezer négyzetméteres új komplexumot egy 5 milliárd forintos, saját forrásokból finanszírozott beruházás keretében építik fel, emellett a cég mintegy 2,5 milliárd forintból technológiai fejlesztésbe kezd a Fejér megyei központjában.

 

Sinkó Ottó társ-vezérigazgató elmondása szerint a projektet a cég történetének legnagyobb beruházásában valósítják meg.

 

Automatizált gyárat alakítanak ki

Az új létesítményben 8500 négyzetméteres lesz a gyártóterület, 4500 négyzetméteres a raktár, valamint korszerű irodákat is kialakítanak. Jelentősen automatizált lesz a raktározás, a gyártóterület és a raktár közötti szállítást közel félmilliárd forintból teljesen gépesítik. Ezen kívül beültető sorokat, forrasztósorokat, robotizált szerelő- és csomagoló sorokat is telepítenek. A fejlesztéssel várhatóan 2019 végre készülnek el.

 

A VEAS jelenleg működő üzeme (szekesfehervar.hu)

 

Több mint 200 új munkahelyet teremtenek

A VEAS eddig két üzemcsarnokban mintegy 17 ezer négyzetméteren gyártott ipari elektronikai termékeket 770 fő alkalmazásával. A cég képviselői szerint ez a szám jövőre valószínűleg 1000 fölé nő. Az új ipari terület kialakításával felszabaduló épületekbe a VEAS társcége, a Videoton Autóelektronikai Kft. fog beköltözni.

 

Mi épül?Székesfehérvárüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés