2024.03.28, Csütörtök
Józsefvárosban folytatódik a Maccabi Játékok helyszíneinek kialakítása
Fotók: iho.hu (Vörös Attila)

Józsefvárosban folytatódik a Maccabi Játékok helyszíneinek kialakítása

magyarepitok.hu

2017.12.28. 12:29 - Szabó Ákos

7,5 hektáron alakítanak ki zöldterületet és sportkomplexumot a zsidó olimpiaként is ismert sportrendezvény 2019-es budapesti játékaihoz a régi józsefvárosi pályaudvaron.

Hirdetés

A négyévente megrendezett, Budapestre 2019-ben ellátogató Maccabi Játékok újabb sportközpontjára írtak ki közbeszerzési pályázatot – derül ki az uniós értesítőből. A jelenleg használaton kívül álló józsefvárosi pályaudvar egy részén fognak új helyszínt kialakítani a sportrendezvényt előkészítő összesen mintegy 30 milliárd forintos projektsorozat keretében, most a tervek készülnek el.

Mint októberben kiderült, a zsidó olimpiaként is ismert rendezvényre való felkészülés során a szintén a nyolcadik kerületben fekvő Kerepesi úti régi Taurus-gumigyárat is elbontják, hogy a helyére sportlétesítményt építsenek.

 

Hatalmas zöldterületet alakítanak ki

Az állomás 2013-ban

Az MTK felügyeletével megvalósuló beruházásban egy 7,5 hektárnyi zöldterületetből és sportlétesítményből álló komplexumot alakítanak ki, amely alkalmas lesz a játékok labdarúgó- és gyeplabdamérkőzései lebonyolítására.

A 2019-es sportesemény után a létesítményt utánpótlásnevelésre szánják, a zöldterület megnyitásával és a térségben tervezett más beruházásokkal együtt pedig egy sport- és szabadidőközpontot is kialakítanak.

A beruházás részeként fejlesztik a környék infrastruktúráját is. A terület új közúti és gyalogos kapcsolatokat kap, illetve várhatóan parkolóhelyeket is építenek.

 

 

Mi épül?sportberuházásokJózsefváros

Hírlevél

Hirdetés