2024.03.28, Csütörtök
Új szárnnyal bővül a Hűvösvölgy 80 éves kórháza
fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Új szárnnyal bővül a Hűvösvölgy 80 éves kórháza

magyarepitok.hu

2017.12.08. 11:42 - Szabó Ákos

A Szent Ferenc kórházat fejlesztő több mint 3 milliárd forintos beruházás a Market Építő Zrt. kivitelezésében valósul meg, 1800 négyzetméteres új tömböt alakítanak ki.

Hirdetés

Kibővül a jelenleg egy épületben működő fővárosi Szent Ferenc kórház: letették az újonnan épülő, 1800 négyzetméteres szárny alapkövét, melyet a fővárosi Market Építő Zrt. kivitelezésében építenek fel. A helyi lakosok ellátása mellett országos kardiológiai rehabilitációra szakosodott intézetben egy kétütemű fejlesztés első részeként valósul meg a beruházás, melyet várhatóan 2018 decemberére fejeznek be. Ezután a tervek szerint felújítják a meglevő 3 ezer négyzetméteres alapterületű épületet is 2019-ben.

 

1800 négyzetméteren épülnek új rendelők és kórtermek

A Szent Ferenc Kórház mai épületének alapkövét 80 éve tették le, most bővítik először katolikus egyház által fenntartott intézményt. Az épületben kétágyas, külön fürdőszobás kórtermeket alakítanak ki 40 páciens részére, emellett képalkotó diagnosztikai részleget, új szakrendelői helyiségeket és egy speciális, rehabilitációs tornatermet is kialakítanak, illetve a kerület 4 háziorvosi rendelője is ideköltözik.

 

Az új szárny látványterve (megalitkft.hu)

A projektet 2,5 milliárd forintos állami költségvetési forrásból, 200 milliós közvetlen nemzetgazdasági minisztériumi (NGM) támogatásból, 500 milliós uniós keretből, a II. kerületi önkormányzat 80 milliós hozzájárulásából, illetve 130 milliós saját forrásból finanszírozzák.

A projekt összhangban van a fővárosi kórházfejlesztési programmal

Az alapkőletételen beszédet mondott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki egyben a térség országgyűlési képviselője is. A miniszter kiemelte: a beruházás az Egészséges Budapest Programmal összhangban fog megvalósulni, melyben a következő 3 évben 70 milliárd forintot költenek el a főváros és az közép-magyarországi térség komplex fejlesztésére.

Varga kiemelte, hogy a Szent Ferenc Kórház betegelégedettségi mutatói magasak és rámutatott, hogy az intézmény célja az, hogy minél több külföldön tapasztalatot szerzett orvost alkalmazzon hazánkban. Az alapkövet Snell György esztegomi-budapesti segédpüspök áldotta meg.

Galéria

kórházfejlesztésMarket Építő Zrt.Mi épül?Budapest

Hírlevél

Hirdetés