2024.04.23, Kedd
Vízilabdameccsel avatták fel a szombathelyi Fedett Uszoda új épületét
fotók: magyarepitok.hu/Dernovics Tamás

Vízilabdameccsel avatták fel a szombathelyi Fedett Uszoda új épületét

mti, magyarepitok.hu

2017.12.12. 09:28 - Szabó Ákos

A nemrég felújított létesítmény a beruházás második szakaszában új edző- és sportmedencét is kapott, a munkálatokat a ZÁÉV végezte el.

Hirdetés

Átadták a szombathelyi Fedett Uszoda új sportépületét, a ZÁÉV Építőipari Zrt. kivitelezésében az uszoda felújításával egybekötve kialakított új létesítmény egy több mint 2 milliárd forintos beruházással készült el. A fejlesztésről lapunkban projektbemutató interjúval számoltunk be.

 

 

Külön épületet kaptak a sportolók

Az új edzőmedencét a pénteki ünnepség után a helyi Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) és a HAVK Mladost Zagreb együttes barátságos mérkőzésével avatták fel. A meccset a tavaly felújított Fedett Uszoda mellett külön épületben felépített 33 méter hosszú, 21 méter széles, illetve 2,15 méter mély edzőmedencében játszották le.

 

 

Wellnessközponttal folytatják az uszoda fejlesztését

A munkálatok során először a régi tömböt újították fel, illetve párhuzamosan végezték el az új épület kivitelezési feladatait is.

A munka első, tavaly lezárult fázisában volt, hogy 90-100 szakember és munkás dolgozott egyszerre a feladaton, majd később 50-60-an is voltak egy nap az építkezésen.

A Modern Városok Programban megvalósított szombathelyi Fedett Uszoda fejlesztésének folytatását is tervezik, a harmadik szakaszban egy családi wellnessközponttal bővítenék a létesítményt.

ZÁÉV Építőipari Zrt.Mi épül?Szombathelyuszodaépítés

Hírlevél

Hirdetés