2024.03.28, Csütörtök
Volt laktanyából épül telephely Nyíregyháza gázbuszainak
illusztráció - omnibusz.blog.hu

Volt laktanyából épül telephely Nyíregyháza gázbuszainak

magyarepitok.hu, MTI

2017.12.07. 10:07 - Hegedűs Gergely

A Ke-Víz és a Ganzair kivitelezésében a töltőállomás építése már meg is kezdődött.

Hirdetés

Sűrített földgázzal (CNG) működő telephely és töltőállomás épül Nyíregyházán a város új autóbuszai számára. A program kommunikációjáért felelős társaság az MTI-nek arról számolt be, hogy az új járművek telephelye a Tiszavasvári úton, az Arany János Kollégium és a Bencs László Szakiskola melletti területen épül fel. Itt lesz lehetőség a gázüzemű autóbuszok üzemanyaggal történő feltöltésére.


Ez épül az első ütemben

Az első ütemben a töltőállomás kivitelezése már szeptemberben elkezdődött. A Közbeszerzési Hatóság korábbi értesítője szerint a töltőállomást a Ke-Víz 21" Építőipari Zrt és a Ganzair Kompresszortechnika Kft. kivitelezi nettó 294 millió forintos szerződéses értéken.

Az egykori Vay Ádám laktanya területén többek közt az alábbi feladatokat végzik el:

  • kapubejáró nyitása,
  • gépjármű felálló és töltőhelyek építése bazaltbeton burkolattal,
  • Ivóvízvezeték, szennyvízvezeték építése és csapadékvíz rendezés,
  • egy-egy iroda és szociális konténer elhelyezése.


Összesen 47 busz érkezik

A töltőállomás helyszíne a projekt további részét képező új autóbusz­-telephely helyszíne is egyben, amelynek előkészítése már folyamatban van. A teljes beruházás jövő év elejére készülhet el.

A nyíregyházi önkormányzat korábban az hétmilliárd forintot nyert el 41 CNG- és 6 elektromos busz beszerzésére, valamint az ehhez kapcsolódó fejlesztési beruházásokra az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében. A kommunikációért felelős társaság közleménye szerint az 5 csuklós és 36 szóló CNG-busz, valamint az elektromos meghajtású járművek jövőre érkeznek meg a nyírségi megyeszékhelyre.

közlekedésfejlesztésKe-Víz 21 Zrt.Mi épül?Nyíregyháza

Hírlevél

Hirdetés