2024.03.28, Csütörtök
Kerékpárút és kisvasút épül Zalában
Illusztráció (magyarepitok.hu/Dernovics Tamás)

Kerékpárút és kisvasút épül Zalában

mti

2018.01.31. 14:58 - Szabó Ákos

Több mint 300 millió forintból alakítják ki Letenye és két horvát település kerékpáros kapcsolatát, valamint milliárdos beruházással fejlesztik a zalai kisvasutat is.

Hirdetés

Kerékpárutakat építenek, kisvasúthálózatot korszerűsítenek és más turisztikai beruházásokat is indítanak a Mura program keretében. Letenye, illetve a horvátországi Perlak és Ludbreg együttműködésében az államhatáron átnyúlva valósul meg a több mint 300 millió forintos Happy Bike névre keresztelt biciklis útépítési projekt – derült ki Cseresnyés Péter államtitkár keddi sajtótájékoztatóján.

A határ mindkét oldalán kerékpárutakat építenek, illetve a meglévő utak mellett jelölik ki őket, több helyen pihenővel és kerékpártárolókkal, illetve információs táblákkal. A környéken biciklikölcsönzőket is kialakítanak.

 

Élőhelyfejlesztési program is indul

Ezen felül a Zalaerdő Zrt. egymilliárd forintból korszerűsíti kisvasúthálózatát a térségben és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park 470 millió forintból indított élőhelyfejlesztési programot a Mura folyó térségében. Korábban 2017-ben egy 38 kilométeres szakaszon kötötték össze Murakeresztúrt Nagykanizsával és Őrtilossal a szlovén határon keresztül.

 

A zalai kisvasút (zalaerdo.hu)

Farkas Szilárd, Letenye polgármestere elmondta: a 316 millió forintos Happy Bike projekt során felújítják az egyedutai városrész kultúrházát, ahol kerékpáros centrumot alakítanak ki. Az új kulturális és sportközpontban lehetővé teszik konferenciák, rendezvények szervezését is.

Mi épül?kerékpárútturizmuserdei kisvasutakLetenyeHorvátország

Hírlevél

Hirdetés