2024.03.29, Péntek
Két tolnai kórházat fejlesztenek több mint 3 milliárd forintból
A dombóvári Szent Lukács Kórház (pecsiegyhazmegye.hu)

Két tolnai kórházat fejlesztenek több mint 3 milliárd forintból

mti

2018.01.24. 13:33 - Szabó Ákos

Szekszárdon új szülészeti-nőgyógyászati tömböt építenek, Dombóváron pedig többek között infrastrukturális fejlesztéseket kap a helyi kórház.

Hirdetés

Egy 50 ágyas szülészeti-nőgyógyászati részleg épületén kezdődhet meg a munka a szekszárdi Balassa János Kórházban 3 milliárd forintból, a dombóvári Szent Lukács Kórházban pedig 360 milliós támogatásból indul fejlesztés – derült ki a beruházásbejelentő sajtótájékoztatókon.

 

A Balassa János Kórház (szekon.hu)

Szekszárdon a régi helikopterleszálló területén alakítják ki az új tömböt, miután a fejlesztés tervpályázata várhatóan az idei év második felére lezárul – mondta el Horváth István kormánybiztos. Az épület kivitelezésével várhatóan 2021-ig készülnek el, az eddig a szülészeti osztálynak helyet adó tömbben piaci szolgáltatásokat nyújtó egészségügyi centrum működhet majd.  Új helikopterleszállót a kórház H épületének tetején alakítanak ki.

 

80 ezer ember egészségügyi ellátásán javítanak

A szintén Tolna megyei Dombóváron az uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) támogatásával egy 360 millió forintos projektben fejlesztik a Szent Lukács Kórházat. A 400 ágyas egészségügyi intézmény komplex infrastrukturális átalakításon megy keresztül, illetve orvostechnológiai beruházásokat és képzési programokat is elindítanak.

A dombóvári kórház fejlesztése azért fontos, mert Tolna megye dombóvári és tamási járásában, valamint a baranyai sásdi járásban élő 80 ezer ember ellátásáról gondoskodik – emelte ki  Potápi Árpád János államtitkár a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón szerdán.

kórházfejlesztésMi épül?SzekszárdDombóvárEmberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP)

Hírlevél

Hirdetés