2024.03.29, Péntek
Megduplázza 120 éves iskolaépületének területét Hódmezővásárhely
ejsc2016.hu

Megduplázza 120 éves iskolaépületének területét Hódmezővásárhely

mti

2018.01.06. 06:59 - Hegedűs Gergely

Az eklektikus stílusban épült Bethlen Gábor Református Gimnázium a teljes felújítás mellett egy ötszintes és egy háromszintes épületet is kap.

Hirdetés

Felújítják és bővítik a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium épületét. A Modern városok program keretében végrehajtott beruházásról Mucsi László, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője tájékoztatott.

Szavaiból kiderült, 2019 végéig teljes egészében felújítják a belváros képét meghatározó, 1898-ban emelt eklektikus stílusú jelenlegi iskolaépületet. A belső helyiségek új burkolatot kapnak, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik az energetikai és elektromos rendszert, felújítják a tetőszerkezetet, kijavítják a homlokzat tégla- és kőfelületeinek hibáit.

Ugyanakkor a bővítéssel csaknem megduplázzák a jelenlegi épület közel 4 ezer négyzetméteres alapterületét. Ennek során Sándy Gyula eredeti terveit felhasználva egy új háromszintes épületet emelnek, amelyben kerékpártároló, étterem és melegítőkonyha kap helyet. Egy meglévő épületszárnyban ráépítéssel két szaktantermet alakítanak ki. Egy új ötszintes épületben pedig tornaterem, 22 szobás kollégium, valamint könyvtár működik majd.

Az átalakítás tervei március végére készülnek el, a kivitelezés szeptemberben kezdődhet meg.

iskolaépítésMi épül?Hódmezővásárhely

Hírlevél

Hirdetés