2024.04.24, Szerda
Tízhektáros ipari park épül Kisbéren
illusztráció (iph.hu)

Tízhektáros ipari park épül Kisbéren

MTI

2018.01.29. 09:49 - Antal Zsófia

Számos, a város számára új iparág települhet be a több mint 600 millió forintos beruházással létrejövő létesítményben.

Hirdetés

Kisbér önkormányzata 603 millió forintos pályázati támogatással ipari parkká alakít egy tízhektáros területet - tájékoztatott Sinkovicz Zoltán, a település polgármestere. A területet még a gazdasági válság előtt vásárolták meg, de eddig nem volt forrásuk a fejlesztésre. A most elnyert uniós támogatásból teljes körűen kiépítik a közműveket és első körben 20 telket alakítanak ki.

Az ipari parkba kisvállalkozások betelepülését várják, a telkekre már előzetesen is több igénybejelentés érkezett. A város iparában jelenleg túlsúlyban vannak az autóipari beszállítók, illetve a fémfeldolgozással foglalkozó cégek. Az új ipari park lehetőséget biztosítana élelmiszeripari, faipari, logisztikai és mezőgazdasági vállalkozások letelepedésére.

A Komárom-Esztergom megyei Kisbér közlekedés-földrajzi szempontból előnyös területen fekszik, itt keresztezik egymást a Győrbe, Komáromba, Székesfehérvárra és Tatabányára vezető utak, a leendő ipari park területe az M1-es autópályáról néhány perc alatt elérhető - ismertette Sinkovicz Zoltán.

Mi épül?ipari parkKisbér

Hírlevél

Hirdetés