2024.03.28, Csütörtök
Több mint háromszáz erdei szálláshely újulhat meg két év alatt
A Lajos-forrás melletti volt Ságvári Endre turistaház Szentendre közelében (MTI)

Több mint háromszáz erdei szálláshely újulhat meg két év alatt

MTI

2018.01.16. 15:18 - Antal Zsófia

Közel 3 milliárd forintot fordít a kormány összesen 12 turistaház felújítására.

Hirdetés

2,9 milliárd forint értékben újulhatnak meg turistaházak, erdei szállások országszerte a következő két évben, tavaly év végi kormánydöntések értelmében - jelentette be Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden.

A fejlesztések hat erdőgazdaságot és 12 turistaházat érintenek: az Ipolyerdő Zrt.-nél, az Egererdő Zrt.-nél, a Bakonyerdő Zrt.-nél, a Pilisi Parkerdő Zrt.-nél, a Vértesi Erdő Zrt.-nél valamint a Tanulmányi Erdőgazdaság (TAEG) Zrt. kezelésében álló turistaházak újulhatnak meg, a Magas-Börzsönytől a Bükk-fennsíkon vagy a Mátrán át a Soproni-hegységig. A fejlesztésekkel 21. századi színvonalú létesítményekben lehet majd pihenni az erdőkben.

fotó: MTI

Valamennyi beruházás az Országos Kéktúra útvonala mentén helyezkedik el, a TAEG Zrt. Muck-háza kivételével. A létesítmények közel háromszáz férőhellyel rendelkeznek. Vannak turistaházak, amelyek megvásárlásáról még tárgyalnak. A Téry Ödön programban négy további turistaház felújítása szerepel, a közbeszerzést kettőre már kiírták, a továbbiakat is folyamatosan jelentetik meg.

A magyar erdőgazdaságok mintegy kétmillió hektár erdőt gondoznak, 81 kilátó, 159 szálláshely, 36 erdei iskola, és 25 látogatóközpont van a kezelésükben, az elmúlt években 75 szálláshelyet újítottak meg. Mindez az 1600 férőhellyel kellő hátteret biztosít az iskoláscsoportoknak a táborozáshoz, az erdei iskolák és létesítmények mintegy 80 ezer gyermeknek nyújtottak tanulási és kikapcsolódási lehetőséget az elmúlt időszakban.

Mi épül?szálláshelyturizmus

Hírlevél

Hirdetés