2024.03.28, Csütörtök
Új orvostechnológiai gyártási központ épül Gyöngyösön
fotó: bbraun.hu

Új orvostechnológiai gyártási központ épül Gyöngyösön

mti

2018.01.18. 11:57 - Hegedűs Gergely

A B. Braun 30 milliárdos beruházással bővíti telephelyét a Heves megyei városban.

Hirdetés

Jelentős beruházást indít Gyöngyösön a B. Braun Medical Magyarország Orvostechnológiai Kft. A projekt budapesti bejelentésén kiderült, a német vállalat Gyöngyösön az intravénás készülékek új gyártási központját építi föl 30,7 milliárd forintból.

Ludwig-Georg Braun, a német B. Braun Melsungen AG felügyelőbizottságának elnöke az eseményen hangsúlyozta,

a hevesi településen nem csupán gyártás, hanem jelentős fejlesztési munka is zajlik.

Ezt a tevékenységet a magyar egyetemekkel és a térség oktatási intézményeivel fenntartott kiváló kapcsolatok teszik lehetővé.


Közel 65 millió termék évente

Honlapja szerint a cég 25 éves múlttal bíró gyöngyösi gyáregysége jelenleg 16.900 négyzetméteren működik. Több mint 1000 munkatárssal, évi közel 65 millió terméket gyárt: elsősorban infúziós és transzfúziós szerelékek, katéterek, műtéti elszívó rendszerek és egyéb speciális eszközök kerülnek ki az üzemből.

A B. Braun gyöngyösi fejlesztését a kormány 6,1 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatással segítette. A csütörtöki bejelentésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt hangsúlyozta, a sokáig Európa vezető erejének tekintett német-francia együttműködés helyett egyre inkább a visegrádi államok és Németország gazdasági kapcsolatai határozzák meg a kontinens fejlődését. "Németország kereskedelmi forgalma 55 százalékkal magasabb a V4-ekkel, mint Franciaországgal, kétszeresen haladja meg a német-brit és még ennél is nagyobb mértékben a német-olasz kereskedelmi forgalmat" - derült ki a politikus beszédéből.

Mi épül?Gyöngyösüzemépítésegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés