2024.04.16, Kedd
6 milliárd forintos bővítést indít a 25 éves Audi
illusztráció (audi-mediacenter.com)

6 milliárd forintos bővítést indít a 25 éves Audi

MTI

2018.02.19. 14:30 - Antal Zsófia

Újonnan építendő kutatás-fejlesztési központjában fejlesztőmérnöki állásokat is meghirdet majd a jubileumát ünneplő járműgyártó.

Hirdetés

6,15 milliárd forintból hoz létre új kutatás-fejlesztési központot Győrben az Audi - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a cég magyar leányvállalata fennállásának 25. évfordulóján.

A beruházás ötödrészben kormányzati támogatásból valósul meg. Az e-motorok és új generációs belső égésű erőforrások kutatásával, fejlesztésével foglalkozó létesítményben harminc új fejlesztőmérnök kap állást.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) beszédet mond, mellette Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. ügyvezető elnöke (b) és Borkai Zsolt, Győr polgármestere a 25 éves Audi Hungaria sajtótájékoztatóján a budapesti Gresham-palotában február 19-én. (fotó: MTI)

Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. ügyvezető elnöke arról beszélt: az Audi történelmet írt Magyarországon, amikor 1993-ban létrehozta első Németországon kívüli gyárát 65 ezer négyzetméteren, 700 alkalmazottal, napi kétezresre tervezett motorkibocsátással. Mint mondta, ma már 12 ezer 300-nál magasabb a munkatársak száma, akik tavaly - ötmillió négyzetméteren - 1 millió 965 ezer 156 erőforrást és 105 ezer 491 autót állítottak elő. Közölte, fennállásának negyedszázada alatt a győri gyárban 33 millió motor és - a gyártás 1998-as indítása óta - 1,15 millió jármű készült.

A jövőről szólva kijelentette, „folytatjuk azt, amit a legjobban tudunk, motorokat és autókat gyártunk, a legmagasabb színvonalon", jelezve, hogy ebben az évben kezdődik az elektromos erőforrások és a Q3-as modell sorozatgyártása Győrben.

GyőrmunkahelyekMi épül?autóiparkutatás-fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés