2024.04.19, Péntek
Félszáz bérlakás felújításával fejleszti elmaradt városrészét Mohács
illusztráció

Félszáz bérlakás felújításával fejleszti elmaradt városrészét Mohács

mti

2018.02.09. 10:20 - Hegedűs Gergely

Az Újvárosban található szegregátum többek közt közösségi épületet, parkolókat és kosárpályát is kap; útjai, járdái, közvilágítása és zöldfelületei is megújulnak.

Hirdetés

Félmilliárd forintos európai uniós forrásból indul városrehabilitációs program Mohács Újváros elnevezésű településrészén. A Duna-parti város önkormányzati közleménye szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból finanszírozott program "a mohácsi Újvárosban található szegregátum fejlesztését célozza", ahol az igényfelmérés által feltárt problémákra reagáló, komplex beavatkozásokat terveznek.


A szennyvíz és ivóvízhálózat is megújul

A 2020 novemberéig megvalósuló beruházás keretében 49 önkormányzati tulajdonú bérlakást korszerűsítenek, közösségi épületet és szociálismunkás-irodát alakítanak ki, valamint térfigyelő rendszert is telepítenek.

Mindezeken túl kosárlabdapályát és pihenőhelyet alakítanak ki és felújítják a helyi játszóteret. Megújulnak a zöldfelületek is: padokat, szemeteseket helyeznek el a területen, felújítják a járdákat, az úthálózatot, parkolókat alakítanak ki. A projekt keretében korszerűsítik a közvilágítást, valamint az ivóvíz- és szennyvízhálózatot is.


A népességmegtartás és a munkaképesség fenntartása a cél

Az önkormányzat a fejlesztés további céljának nevezte, hogy a "további szegregálódást" megakadályozza, javítsa életkörülményeket és elősegítse az ott élők - egyéni és közösségi - társadalmi integrációját.    

„A szociális és infrastrukturális beavatkozások együttesen járulnak hozzá a projekt átfogó céljának megvalósításához” - áll az összegzésben, amely kitért arra is, hogy nő majd a településrész és a város népességmegtartó ereje, javul az életminőség, ami hozzájárul a munkaképesség fenntartásához is.

Szintén javítja majd a Mohács gazdasági kilátásait a város két része között épülő új Duna-híd, melyeket jelenleg csak komp köt össze.

Mi épül?lakásfelújításMohács

Hírlevél

Hirdetés