2024.04.20, Szombat
Hagyományőrző látogatóközponttal gazdagodik Zalaegerszeg
Képek: zalamedia.hu

Hagyományőrző látogatóközponttal gazdagodik Zalaegerszeg

zalamedia.hu

2018.02.27. 14:45 - Szabó Ákos

A tudásközpontnak és kézművespiacnak is helyet adó kétszintes épületet gótikus árkádokkal alakítják ki.

Hirdetés

Kibővítik a Zalaegerszeg belvárosát, a göcseji tájegység termelői- és kézművespiacának is otthont adó új látógatóközpontot építenek – tudta meg a zalamedia.hu. A mintegy 500 millió forintos projekt során a egy gótikus ívekkel kialakított, átjárható épületet kap a város, mely összeköti majd a piacteret a Munkácsy utcával. Miután nemrég véglegesítették az épület kiviteli terveit, a munkálatok várhatóan idén nyáron megindulhatnak és 2019 szeptemberére véget is érhetnek.

 

A hamarosan felépülő központ helye

 

Új otthon kapnak a helyi rendezvények

A kétszintes épület 50 helyi termelőt fogad majd be, illetve egyben látogatóközpont is lesz, ahol a göcseji tájegységet mutatják be, ezen felül pedig rendezvényközpontként is működhet majd.. A földszinten boltok lesznek, az emeleten pedig kialakítanak egy tudásközpontot is. Itt olyan hagyományos népművészeti értékekkel lehet majd részletesen megismerkedni, mint a csipkeverés, fazekasság, fafaragás és a bőrdíszművesség.

 

 

A beruházás célja az, hogy olyan központ jöjjön létre, ahol helyi termékekből készült árucikkeket, illetve kézműves tárgyakat is lehet vásárolni – mondta el Tolvaj Márta alpolgármester.

A tapasztalatok szerint egyre nagyobb az igény a helyben készült, egészséges és jó minőségű élelmiszerekre, és kézműves termékekre,

ezeket így szervezett körülmények között és széles választékban tudják a kistermelők és a kézművesek a vevőkhöz eljuttatni – tette hozzá a városvezető.

 

Mi épül?Zalaegerszegpiacok

Hírlevél

Hirdetés