2024.04.20, Szombat
Infektológiai központot kap a Szegedi Egyetem
mixonline.hu

Infektológiai központot kap a Szegedi Egyetem

mti, magyarepitok.hu

2018.02.15. 10:16 - Szabó Ákos

Negyvenágyas fertőző betegségek gyógyítására specializálódott létesítményt alakítanak ki a dél-alföldi városban 1,5 milliárd forintból.

Hirdetés

Megkezdődhet Szegeden egy új egészségügyi centrum kialakítása a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szervezeti keretein belül – tájékoztatott szerdán sajtóközleményében a felsőoktatási intézmény. Eddig a városban különálló, egymástól távoli épületekben zajlott a felnőtt- és gyermekpáciensek infektológiai ellátása, az új központ növeli majd a fertőző betegségek kezelésének hatékonyságát.

 

2019 végére el is készülhet az új központ

Az egyben egyetemi tanszékként is működő központ megtervezésére a kormány 76,2 millió forintot különített el, a kivitelezésre pedig várhatóan 1,5 milliárd forintnyi forrásból jut majd. A munkálatokat a remények szerint 2019 végére be is fejezik – idézte a közlemény Fendler Juditot, az SZTE kancellárját.

 

A klinikakert, ahol az új létesítményt kialakítják (delmagyar.hu)

A központot Szegeden a déli klinikakertben az egykori nővérszálló átalakításával, illetve szükség esetén a régi épület helyén egy új tömb kialakításával hozzák létre. A negyvenágyasra tervezett központ azért is az SZTE keretein belül alakul ki, mert nem csupán a páciensek kezelésével, hanem egyetemi hallgatók oktatásával is foglalkoznak majd benne.

kórházfejlesztésMi épül?Szegedoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés