2024.03.29, Péntek
Luxusautó-szállítmányozó fejleszti logisztikai központját Tatabányán
Fotók: mti

Luxusautó-szállítmányozó fejleszti logisztikai központját Tatabányán

mti

2018.02.22. 10:08 - Szabó Ákos

A Rudolph Logistik hárommilliárd forintos beruházásssal háromszorozza meg logisztikai kapacitását a Komárom-Esztergom megyei városban 17 ezer négyzetméternyi csarnok felépítésével.

Hirdetés

17 ezer négyzetméternyi logisztikai csarnokot épít tatabányai raktárbázisán a Rudolph Ipari Logisztikai Kft., az alapkőletételi ünnepséget szerdán tartották meg. A német logisztikai vállalat már meglevő 6 ezer négyzetméternyi csarnokközpontja mellett épít fel új épületeket, illetve újítja fel az eddig használtakat a város ipari parkjában. A projekt a CTPark-csoport kivitelezésében valósul meg, a beruházás összköltsége mintegy 3 milliárd forint lesz.

 

A Rudolph félezer főt foglalkoztat Magyarországon

A létesítmény átadását májusra tervezik, elkészültével a vállalat tatabányai munkatársainak száma 70 fővel növekszik – mondta el Peter Weide, a Rudolph Logistik Gruppe ügyvezetője. A Rudolph elsősorban autóipari cégeknk nyújt logisztikai szolgáltatásokat, ügyfeleik között található az Audi, a turbófeltötlő-gyártó BorgWarner és a Veritas is.

 

Peter Weide, a Rudolph Logistik ügyvezető igazgatója (j) és Schmidt Csaba polgármester

 

A vállalat hazai székhelye Győrben van, emellett Dunakilitin, Oroszlányban, a most fejlesztett Tatabányán és Téten vannak telephelyeik. A Rudolph 20 éve nyújt logisztikai szolgáltatásokat Magyarországon, összesen 510 főt foglalkoztatnak.

 

Tovább fejlődik az ipari park

A Tatabánya-Környe Ipari Park összesen tízezer dolgozónak ad munkát – mondta el az alapkőletételen Schmidt Csaba polgármester. A politikus hozzátette: a 800 hektáros alapterületű létesítményben évente mintegy 6 milliárd forintnyi helyi adót fizetnek be, melynek 60 százalékát a megyeszékhely, 40 százalékát pedig a szomszédos Környe szedi be.

Mi épül?építőipari cégeklogisztikai központipari parkTatabányacsarnoképítésKörnyeCTPark

Hírlevél

Hirdetés